Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 13 Eylül 2018, Perşembe 09:27 tarihinde eklendi. 2547 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çöp konteynırları hayal mi oldu?

Lüleburgaz Belediyesi 2004 yılında daha Emin Halebak DSP’deyken çöp konteynırlarını kaldırmıştı. Bu tarihten sonra da Lüleburgaz’da poşetli çöp toplama sistemi hayata geçmişti.
Çöp konteynırları hayal mi oldu?  

Aradan geçen süre içerisinde vatandaşlar Lüleburgaz Belediyesi’nden mahallelere ve caddelere çöp konteynırı koyulmasını istese de Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak başta olmak üzere Lüleburgaz Belediyesi yetkili organlarının yüzde 80’i çöp konteynırlarına şiddetle karşı çıkmıştı.

 

17 Nisan 2018 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nde  24 Haziran 2018 tarihinde erken milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılması kararı alınca Lüleburgaz’da dengeler değişti. Lüleburgaz’da 19 yıl 5 gün Lüleburgaz Belediye Başkanlığı’nı yapan Emin Halebak milletvekili aday adayı olmak için 26 Nisan 2018 Perşembe günü Belediye Başkanlığı makamından istifa etmiş istifa dilekçesini de Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya’a sunmuştu.

 

Lüleburgaz Belediye Meclisi Belediye Başkanı’nı seçene kadar da Lüleburgaz Belediyesi Başkan Vekili Dr. Şenbender Öztürk 4 Mayıs 2018 tarihine kadar Lüleburgaz Belediye Başkanlığı yapmıştı. Lüleburgaz Belediyesi 4 Mayıs 2018 Cuma günü  CHP’li Belediye Meclis Üyesi Dr. Murat Gerenli’yi belediye başkanı yaptı. Aynı gün göreve başlayan Murat Gerenli de Lüleburgazlılar’a çöp konteynırlarının geri geleceğini müjdesini verdi.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin çöp konteynırı alım işi 23 Temmuz 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlandı ihalenin teklif verme süresinin son tarihi de  4 Eylül 2018 olarak açıklandı.. Belediye Meclis kararı ile de bu iş için 4,5 milyon TL ayrılmıştı.  Ancak ihalenin, çöp konteynırı ihaleye teklif verme süresinin dolmasından bir gün sonraki tarih olan  5 Eylül 2018 tarihinde iptal edildiği öğrenildi.

 

Lüleburgaz bu haberle çalkanırken çöp konteynırı alım ihalesinin neden iptal edildiği, bu iş  ayrılan 4,5 milyon TL’nin ne olacağı merak konusu oldu.

 

Lüleburgaz halkı şimdi çöp konteynırlarının Lüleburgaz’a ne zaman konulacağını merak ederken yetkililerden de bu konu hakkında bir an önce açıklama yapmasını bekleyip birbirlerine “Çöp konteynırları hayal mi oldu?” sorusunu soruyor.

Murat Mahir ALTAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek