Lüleburgaz’da yaralamalı trafik kazası
Şaban Öğünç Ortaokulu’ndan bu sene 3. İl birinciliği
Evrensekiz belediyesinde toplu sözleşme imzalandı
33. Çocuk Şenliği yağmur altında başladı
Bu haber 03 Eylül 2018, Pazartesi 09:21 tarihinde eklendi. 5779 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz-Pınarhisar arası istimlak bekliyor

Lüleburgaz-Pınarhisar arasında ulaşımı sağlayan tek şeritli yol uzun yıllardan beri hem yolcu taşımacılığında hem de Pınarhisar ve Vize’de bulunan Çimento fabrikalarında ulaşmak için kullanılıyordu.
Lüleburgaz-Pınarhisar arası istimlak bekliyor  

Bu yol Lüleburgaz’dan başladıktan sonra sırası ile Turgutbey, Eskitaşlı, Hamzabey, Ceylanköy ve Ataköy’den geçerek Pınarhisar’a ulaşıyordu.

 

Aşırı hızlı giden çimento kamyonları son 30 yıl içinde yaklaşık 100 tane ölümlü kazaya yol açarken tonajları nedeniyle de yolları yıpratıyordu.

 

Bunun üzerinde 2016 yılında Hükümet tarafından Lüleburgaz-Pınarhisar arasına kamyon yolu yapımı için çalışmalar başladı.

 

Projesi hazırlandıktan sonra projeye göre yasal süreç çalışmaları başladı.

 

Proje gereği Lüleburgaz-Pınarhisar gidiş istikametine göre yolun sağ tarafından 400 metre içeride Duble yol yapım çalışmalarına başlandı.

 

Yapılacak olan yolun 35 metre genişliğinde olacağı açıklanmıştı.

 

Yolun yapılacağının açıklanmasının ardından gerçekleşecek olan istimlak işlemleri bu bölgede yaşayan vatandaşlar içinde gelir kapısı olarak görüldü.

 

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan vatandaşlar; “Bu yolun istimlak haklarının ne zaman askıya çıkacağını, istimlak bedellerinin ne zaman ödeneceğini bilmiyoruz. Yetkililerden bu konu ile ilgili bir açıklama bekliyoruz” dedi.

 

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek