Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 18 Ağustos 2018, Cumartesi 10:06 tarihinde eklendi. 893 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kahvaltı sofrası etkinlikleri tamamlandı

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından organize edilen kahvaltı etkinliklerinin sonuncusu Atatürk Mahallesi kadınlarını buluşturdu.
Kahvaltı sofrası etkinlikleri tamamlandı  

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde(LYKA) düzenlenen kahvaltı sofrası etkinlikleri 17 Ağustos 2018 Cuma günü Atatürk Mahallesi kadınlarını buluşturan etkinlikle tamamlandı. Atatürk Mahallesi Muhtarı Osman Kızılaslan ile birlikte etkinliğe Atatürk Mahallesi kadınları yoğun bir katılım sağladı. Kahvaltı sofrası etkinliğine Atatürk Mahallesi’nden bine yakın kadın ve çocuk katılım gösterdi. Etkinlikte konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli  “Sayın “Kadın insandır demişti rahmetli Neşet Ertaş, bizler ise insanoğlu. Sizler bizi doğuran, büyüten, en zor zamanlarımızda kucak açan, bizi biz eden analarımızsınız. Benim annem de bugün burada, o yüzden bugün benim için daha farklı, çok duygusalım. Beraber ağladığımız, güldüğümüz, hayattaki her türlü zorluğu beraber göğüslediğimiz eşlerimiz, kardeşlerimiz ve hayat arkadaşlarımızsınız.  Ama maalesef 21. Yüzyılda olmamıza rağmen ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde toplumda kadın ile erkek arasında adaletsizlikler, eşitsizlikler istemediğimiz oranlarda devam ediyor. Oysa toplumların refahı ve mutluluğu kadını ve erkeği ile birlikte bir arada, omuz omuza ekonomik hayatın içince olması ile mümkün. Bizde Lüleburgaz Belediyesi olarak farkındalığı artırmak için 2016 yılını kadın yılı ilan ettik. Şu an içinde bulunduğunuz tesisi bu çalışmalar kapsamında inşa ettiğimiz, kadınlarımızın, gençlerimizin boş vakitlerini değerlendirebileceği, sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılmasını sağlayacağı akademik bir tesis. Mahallenizle ilgili istek ve şikayetlerinizi dinleyip notlar alacağız. “ dedi.

Daha sonra mahalleli kadınlar istek ve şikâyetlerini dile getirdi. Mahalle sakinlerinden Rabbiye Dayıoğlu Eczacıbaşı Caddesi’nde ki yolların çok bozuk olduğunu söylerken; Simge Uçar Lüleburgaz’ın çöp sorununa değindi. Uçar, çöplerin uzun süre sokaklarda kaldığını, sokak hayvanlarının çöpleri karıştırdığını söyledi. Uçar sözlerini “ Doğu’nun bir ilçesinde öğretmen oalrak görev yapıyorum. Orada bile böyle manzaralarla karşılaşmıyoruz. Memleketimde böyle şeyler görmek istemiyorum. Çok rahatsızım” diyerek sürdürdü. Başkan Gerenli ise “ Atıklarla ilgili projemiz var. Atık toplama noktaları kuracağız. Size en fazla 50, 60 metre uzaklıkta olacak. Sizden çöplerinizi çıkarırken ayırmanızı isteyeceğiz. Vahşi depolama alanı dediğimiz çöp toplanan alan bundan sonra olmayacak. Atıklarımız biyogaza ve ardından enerjiye dönüşecek.” dedi. Feride Oral ise çocuğunu 2 kez sokak köpeklerinin ısırdığını ifade etti. Başkan Gerenli “ Hastalıklı olduğunu düşündüğünüz hayvanları bize ihbar edin. Geçici hayvan barınağımıza alıp tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Ama lütfen onları aç ve susuz bırakmayın.” dedi. Mahalle sakini Sevgi Aktan ise kanalizasyonların yenilenmesi ve yeşil alanların artırılması taleplerini dile getirdi. Şükran Ertekin ise cenaze masraflarının Lüleburgaz Belediyesi tarafından karşılanmasını istedi. Başkan Gerenli “ Önümüzdeki bütçe programının içinde yer alacak” diye cevap verdi. Belediye Meclis Üyesi Günsel Solak ise kadınların her işi başarabilecek güç ve potansiyele sahip olduğunu belirterek mahalleli kadınlara yönelik olarak belediyeye çalışmalarında destek olma çağrısında bulundu. Etkinlikte daha sonra ANDEM Kurucusu Fatoş Kocabörek Açıl konuşma gerçekleştirdi. Etkinliğin ardından Tesis Sorumlusu Dilhun Kurt ile mahalleli kadınlar LYKA’yı gezip inceledi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek