Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 17 Ağustos 2018, Cuma 09:29 tarihinde eklendi. 747 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kaymakam Muhtarların sorunlarını dinledi

Lüleburgaz Kaymakamlığı tarafından köy ve mahallelerdeki sorunların tespit edilmesi için muhtarlarla toplantı yapıldı.
Kaymakam Muhtarların sorunlarını dinledi  

Muhtarlarla daire amirleri arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla gerçekleştirilen toplantı, Lüleburgaz İlçe Müftülük Binası Toplantı Salonunda 16 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’da Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya’nın Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Lüleburgaz Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Necmi İnci, Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuz İşçioğlu, Kaymakamlığa bağlı daire müdürleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantı muhtarların sorunlarını anlatmaları ve çözüm yolu aranmasıyla başladı. Gündoğu Mahallesi Muhtarı İlhan Keskinkaya, düğünlerde geç saatlerde havai fişeklerin atıldığını belirterek, “Düğün dernek oluyor. Bununla birlikte havai fişekler geç saatlerde atılması vatandaşlarımızı rahatsız ediyor. Buna bir çözüm getirilmesini istiyorum.” dedi.

“Düğünlerde Havai Fişek atana ceza”

 

Kaymakam Mustafa Kaya’nın düğünlerde havai fişek atılmasının yasak olduğunu belirtip havai fişek atan düğün sahiplerine bu konuda cezai yaptırım uygulanacağını, gerekirse düğünlerin sonlandırılacağını söyledi. Kaymakam Kaya “Bir düğün sahibinin düğününü yarıda kesersen bir daha atmaz. Eğer yanlış bir şey yapıyorlarsa, yasal olmayan bir şey yapıyorlarsa ki yapmamaları gereken bir şey yapıyorlar. O düğüne müdahale etmiyorsun, buna etmiyorsun odan sonra usule dönüşüyor. Birkaç düğünü yarıda keseceksin kapatıyorum düğünü kardeşim diyeceksin. Dağılmazlarsa da emniyet güçlerini devreye sokacaksın” ifadelerinde bulundu.

Toplantıda söz alan Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Resmi Akçam, ağır tonajlı araçların Sakızköy Caddesi üzerinden hızlı geçtiğini ve bazı zamanlar yol kenarlarına park ederek uzun süre gelmediklerini bununla ilgili uygulama yapılmasını istediğini belirtti. Ayrıca yola bir Pınarhisar tabelası konulmasını talep etti. Bununla ilgili gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi.

Gençlik Mahallesi Muhtarı Remzi Dik, kendi mahallesinde bulunan ve terk edilmiş araçların bulunduğunu, içlerine tinercilerin girdiğini ve ayrıca araçların altlarının ot içinde kaldığını bununla ilgili bir şeyler yapılmasını istedi. Kaymakam Kaya, bu konuyla ilgili olarak hurdaya dönmüş ve uzun süredir kullanılmayan araçları muhtarların Emniyete bildirmesini ve Emniyetin gerekli işlemleri yapacağını belirtti.

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Menekşelioğlu ise Lüleburgaz’ın Türkiye genelinde uyuşturucu yakalanmasında 2.olduğunu belirterek, “Lüleburgaz nüfus oranına bağlı olarak Çanakkale’nin ardından uyuşturucu yakalama konusunda 2.sırada bulunuyor. Polislerimiz her gün sabah 04.00 ile 06.00 saatleri arasında sokaklarda devriye atıyor ve Lüleburgaz’ın emniyetini sağlamaya çalışıyor. Fakat sayı olarak yeterli olmadığımız nedeniyle öncelik sıralamalarımız bulunuyor. Bu öncelik sıralamamıza göre hareket ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Toplantı muhtarların sorunlarının cevaplandırılmasının ardından sona ererken bir sonraki toplantının 3 ay sonra yapılacağı belirtildi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek