Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 16 Ağustos 2018, Perşembe 09:32 tarihinde eklendi. 970 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da ayçiçeği alımları başladı

S.S. 261 Sayılı Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Kooperatifi tarafından sezonun ilk ayçiçeği alımı Karaağaç Köyü alım noktasında gerçekleştirildi.
Lüleburgaz’da ayçiçeği alımları başladı  

Lüleburgaz’da 2017-2018 sezonunun ilk ayçiçeği mahsulü, Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin Karaağaç alım noktasına getirildi. Sezonun ilk mahsulünü getiren çiftçi Ertuğrul Köyü’nden 78 yaşındaki Rahmi Yılmaz oldu. 15 Ağustos Çarşamba günü saat 11.00’da Karaağaç Köyü’ndeki ayçiçeği alım noktasında gerçekleştirilen alım törenine Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Rahim Kurt, Başkan Vekili Mustafa Balcı, Kooperatif Müdürü Serkan Erman, Yönetim Kurulu üyeleri Çetin Ölmez, Sıtkı Demir, Kooperatif Delegesi Yavuz Çavdar, Kooperatif Ortakları Ertuğrul Köyü’nden Rahmi Yılmaz, Sami Yılmaz ve Mustafa Horoz katıldı.

Rahmi Yılmaz’ın ayçiçeği’nde dekar başına verim 215 kg olurken ilk ölçüm yağ oranı ise 44.36 olarak elde edildi. 78 yaşındaki çiftçi Rahmi Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Çiftçinin girdi maliyetleri yüksek olmasından dolayı çiftçinin beklenti fiyatı 2300-2500 TL aralığında olmalıdır. Bu fiyatın altında çiftçi zarar edecektir. Ayçiçek destekleri uzun süredir 40 kuruştur. Bununda 80 kuruşa çıkarılmasını bekliyoruz. 78 yaşındayım. Çocukluktan beri çiftçilikle uğraşıyorum. Çiftçilik eskiye göre kötü bir durumda. Eskiden bir hasatla bir sene geçiniyordum. Artık 6 ay zor geçiniyoruz. Tek beklentimiz fiyatların makul düzeyde olmasıdır. Yoksa çiftçilik bitecek.” dedi.

Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Rahim Kurt ise yaptığı açıklamada “İlk ayçiçek hasadını Karaağaç alım merkezimizde aldık. Diğer alım noktalarımız Celaliye, Alacaoğlu, Hamitabat ve Kayabeyli köylerimizde de çiftçilerimiz ihtiyaç duydukları zaman ayçiçeklerini buralara getirebilirler. Sezon boyunca yaklaşık 18 bin ton civarında ayçiçek alımı yapılacak. Lüleburgaz’ımıza ve Trakya çiftçisine hayırlı olsun.” dedi.

Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi ve Ertuğrul Köyü Muhtarı Çetin Ölmez, ilk hasat için çiftçi Rahmi Yılmaz’a 18 litrelik teneke sıvı ayçiçek yağı hediye etti.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek