Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 14 Ağustos 2018, Salı 09:38 tarihinde eklendi. 1317 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Muhtar Ali Teker, gözyaşlarını tutamadı

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından organize edilen kahvaltı sofrası etkinliklerinin konuğu Kurtuluş Mahallesi kadınlarıydı.
Muhtar Ali Teker, gözyaşlarını tutamadı  

 ‘Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Kent’ projesi kapsamında Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde gerçekleşen kahvaltı sofrası etkinlikleri 13 Ağustos 2018 Pazartesi günü Kurtuluş Mahallesi kadınlarını ağırladı. Kahvaltı sofrası etkinliğine Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Ali Teker ile birlikte yaklaşık 750 mahalleli kadın katıldı. Kurtuluş Mahallesi kadınlarını ağırlayan etkinlikte ilk konuşmayı Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli yaptı. Başkan Gerenli yaptığı konuşmada “Sayın Kurtuluş Mahallesi Muhtarım, çok değerli hanımefendiler ve sevgili çocuklar, Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde, yani sizlerin olan bu mekânda düzenlemiş olduğumuz kahvaltı etkinliğine katıldığınız, bizleri onurlandırdığınız için öncelikle şahsım, sonrasında belediye başkan yardımcılarım, daire müdürlerim ve belediye personellerim adına çok teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz. Toplumların mutluluğu, ilerlemesi, refahı kadını ve erkeği ile eşit yurttaşları olarak sosyal hayatın içinde bir arada bulunmaları ile mümkündür. Ama maalesef bu şartlar sağlanmış değil. Toplumda cinsiyet eşitsizliğini yaşıyoruz. Uğradığınız adaletsizlikleri çok iyi biliyoruz. Bu nedenle Lüleburgaz Belediyesi olarak 2016 yılını farkındalığı artırmak amacıyla kadın yılı ilan ettik. Bu kapsamda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızın meyvelerini aldığımızı görmek bizleri çok memnuniyet ediyor. Bunlardan en önemlisinin de içinde bulunduğumuz bu tesis olduğunu düşünüyorum. Bu akademik tesis, Lüleburgaz’da kadınlarımızın boş vakitlerini değerlendirebilecekleri, hobileriyle ilgilenebilecekleri bir tesis.” diyerek misafirlerine tesisi ve amaçlarını anlattı.

Etkinlikte daha sonra mahalle sakinleri istek ve şikâyetlerini dile getirdi. Mahalle sakini Hanife Çalışkan Lüleburgaz’ın çöp sorununa değindi. Dilek Eken ise çocuk parklarına kamera yerleştirilmesini istedi. Lüleburgaz’ın atık sorununa yer altı çöp konteyneri konulması önerisi üzerine Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli; Lüleburgaz’ın eski yerleşim bölgelerinde altyapının yetersiz olduğu için yer altı çöp konteynırları yerleştirilemeyeceği, fakat yeni yerleşim bölgelerinde ve sitelerde bunu yapmanın mümkün olduğunu belirtti. Mahalle sakini Gülcan Ayışığı ise Lüleburgaz’ın köpek sorunundan ve yaşadığı sokakta metruk binaların olduğundan bahsetti. Mahalle sakinlerinin yeşil alan istemesi ve köpek sorununu dile getirmesi üzerine Başkan Gerenli; 1000 adet ıhlamur ağacı aldıklarını ve yeşil alanları artıracaklarını belirtti Köpek sorununa da değinen Gerenli “ Sokak hayvanlarının yaşayabileceği yerler aynı zamanda insanların da yaşam alanı. Başka yerde yaşamaları mümkün değil. Sokak hayvanları ülkemizde bir sorun fakat bunun nedeni sahiplenme oranlarının düşük olması. Sahiplenme oranımız artarsa bu sorun ortadan kalkar.” dedi.

Etkinlikte daha sonra Drama Eğitmeni Algül Kalay konuşma yaparak insanlar arasındaki iletişim yöntemleri ve iletişimin önemli ile ilgili bilgiler verdi. Kalay’ın konuşmasının ardından Kurtuluş Mahallesi’ne 41 yıldır hizmet veren Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Ali Teker, mahalle sakinlerine seslendi. Muhtar Ali Teker, konuşmasını yaparken duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Etkinliğin ardından tesis sorumlusu Dilhun Kurt ile mahalleli kadınlar LYKA’yı gezip inceledi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek