Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 02 Ağustos 2018, Perşembe 09:30 tarihinde eklendi. 3940 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mustafa Sarıgül’den Lüleburgaz ziyareti

Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 1 Ağustos Çarşamba günü Lüleburgaz’a gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu.
Mustafa Sarıgül’den Lüleburgaz ziyareti  

Lüleburgaz eski Belediye Başkanı Emin Halebak ile yakın arkadaşlığı bulunan Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Lüleburgaz’da bir takım ziyaretlerde bulundu. Halebak ile ilk olarak CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığını ziyaret eden Sarıgül, Emin Halebak’a vefa ziyaretinde bulunduğunu belirtti. Sarıgül yaptığı açıklamada, “Buraya gelmemizin bir tek nedeni var. Sosyal Demokrasinin başarılı olmasının altı vefadan geçiyor. Vefasız insan taş olur. Vefasız insandan hiçbir şey olmaz. Vefalı insanlar hayatları boyunca muvaffak olur. Başkanımızla Belediye Başkanlığı döneminde çok önemli sohbetlerimiz oldu, çok önemli çalışmalarımız oldu.

“Emin Halebak gönlümüzün başkanı”

O bizim gönlümüzün Belediye Başkanı. Ben Belediye Başkanımıza bugün yaptığım ziyaret tamamen bir haklı vefanın ziyareti. Vefalı olmak gerekiyor. Görevden ayrılan, görevi bırakan Belediye Başkanlarımızla, geçmiş dönem İlçe Başkanlarımızla, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimizle ilgilenmek lazım. Üyelerle de ilgilenmek lazım ve onların yanında olmak lazım. Emek harcamak başka bir şey.

Emek harcayan herkese saygı duymak gerekiyor. Sonuçta biz hepimiz Sosyal Demokrasi’nin, Demokratik Solun evrensel ilkelerini savunuyoruz. Barışı, özgürlüğü, demokrasiyi, insan haklarını, inanlara saygılı, laiklik ana felsefemiz. Bu felsefe etrafında koşuyoruz. Böyle çalışmalar içerisinde insan ömründe 19 yıl, 20 yıl kolay değil. 19 yıl bu güzel beldemize bu sevgili başkanımız çok önemli çalışmalarda bulundu. O dönemde kendisi ile fikir alışverişinde bulunduk. Kendisinin yaptığı çok değerli projeleri vardır. Bunları beraberce paylaştık. O nedenle Emin Başkan bizim gönlümüzün başkanı olarak tekrar devam ediyor. Emin Başkanımızı bundan sonrada Şişli’ye davet edeceğim. Bizim yaptığımız projeleri de Emin Başkan ile paylaşacağız.

“Şehirler çocuk gibidir. Bakarsanız mutlu olur, bakmazsanız şehirler ağlar”

Belediye Başkanlığı zor bir olaydır. Belediye Başkanlığında şehri yaşamanız lazım. Kenti yaşamanız lazım. 24 saat Belediye Başkanlığı başka bir şeydir. Çünkü şehirler çocuk gibidir. Bakarsanız şehirler mutlu olur, bakmazsanız şehirler size ağlar. Onun için Lüleburgaz’da Başkanımızın bir evladı gibiydi. Ben Emin Başkanın yaptığı o çalışmalardan dolayı kutluyorum. Kendisini tebrik ediyorum. Kendisi seçilmiş bir Belediye Başkanımızdır. Ülkemize daha farklı konularda katkıda bulunmak, yeteneklerini ulusal anlamda anlatmak için görevini kendisi bırakmıştır. Yurttaşlarımız ona görevi bırak dememiştir. Buda bir siyasal erdemdir. Oda güzel bir olaydır. Ama ben başkanımızın yaptığı çalışmalardan dolayı kendisini kutluyorum. Bugün burada bulunmamın tek nedeni Emin Başkandır ve Emin Başkana karşı benim büyük sevgim vardır. Her zamanda gönlüm ve kalbim Emin Başkana açıktır.

“İçe dönük mücadele yerine yerel seçime hazırlanmak gerekli”

Genel siyasi konularla ilgili olarak da önümüzde yerel seçimler vardır. İçe dönük mücadelenin yerine yerel seçimlere mutlaka hazırlanmamız gerekiyor. Yerel seçimlerde bir oy daha fazla nereden alırız onun hesabını yapmamız gerekiyor. Yerel seçimlerle ilgili olarak da adayların bir an evvel açıklansın ki adaylarda çalışmalarına baksınlar. Mevcut Belediye Başkanlıklarının da adaylıklarının açıklanması lazım. Adaylar biran evvel açıklanırsa çalışmalarına başlaması daha rahatlıkla olacaktır. Adayların 45 gün kala açıklanması gerçekten zaman darlığı olarak doğru bir şey olmuyor. Geçmişte ben bunu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığım süresinde yaşadım. 1977 yılında Allah rahmet eylesin Bülent Ecevit’ten sonra en yüksek oyu biz aldık ki adaylığımız 45 gün kala açıklandı. Bir sene önce açıklanmış olsaydı ya da 6 ay önce açıklanmış olsaydı o arayı rahatlıkla kapatabilirdik. Ama geçmişten ders almamız lazım.

“Adayların toplumu kavrayacak adaylar olması lazım”

Adaylarında toplumun her kesimini kavrayacak adaylar olması lazım. Çünkü belediye başkanlığında a partisi, c partisi diye bir şey yok. Bir siyasi partiden aday oluyorsunuz. Ama belediye başkanı olduktan sonra toplumun her kesimini kucaklamakla mükellefsiniz. Doğrultu tutarlılığı çok önemlidir. İlkelerimiz, prensiplerimiz çok önemlidir. Bunları geliştirip, güçlendirmek çok önemlidir. Ama her siyasi partiye oy veren yurttaşlarımızı kucaklamak önemlidir. Geçmişte belediye başkanlığı yaptığım dönemde bana gelen bir vatandaşa hangi siyasi partiye oy verdin diye sormadım. Bir tek soru sordum. Size nasıl yardımcı olabilirim? O nedenle herkesi kucaklamak için biran önce içe dönük mücadeleden uzaklaşıp bir oy daha fazla nereden alabiliriz, hangi projelerle yurttaşlarımızın karşısına çıkabiliriz. Bu çalışmaları yapmak lazım.” dedi.

Emin Halbak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mustafa Sarıgül’ün yerel seçimlerde bir marka olduğunu belirtti. Halebak, “Kimse yanlış anlamasın benim adaylığım falan yok.” ifadelerinde de bulundu.

Emin Halebak ile Mustafa Sarıgül CHP İlçe Başkanlığının ardından Sokollu Külliyesi Hamamı Meclis Salonunu ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’yi de ziyaret etti. Vatandaşları da tek tek selamlayan Sarıgül, Belediye Binası önünde bulunan “Lüleburgaz Hatırası” yazısının önünde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek