Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 20 Temmuz 2018, Cuma 09:31 tarihinde eklendi. 1582 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SICAK HAVA BEBEĞİNİZİ HASTA ETMESİN

Sıcak yaz günlerinde bebeğinizin sağlığını korumak için bazı önemli noktalara dikkat etmek hem siz anne babaların, hem de bebeklerin yazı konforlu bir biçimde geçirmeleri sağlanabilir.
SICAK HAVA BEBEĞİNİZİ HASTA ETMESİN  

Medikent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Serhat Kurşun, yaz aylarında bebek bakımında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

 

Kimyasal Bariyer Etkisi Olan Koruyucuları Kullanmayın

Şemsiye altında veya gölgede bulunmak güneş ışınlarından korunmak için yeterli değildir. Ultraviyole ışınları, bir yaşın altındaki bebeklerin cildini olumsuz etkiler. Tekrarlayan güneş yanıkları, cilt kanserine neden olur. Güneş yanığında en iyi tedavi korunmadır. Güneşten koruyucu kremlerin, bebekler açık havada gezdirilirken bile sürülmesi gerekir. Fakat kimyasal bariyer etkisi olan koruyucular, bebeklerin ciltlerine zarar verebilir. Bu nedenle mineral filtreli, pediatrik ürünler tercih edilmelidir.

Bol ve rahat kıyafetler seçin

Bebekler vücut ısılarını yetişkinler gibi ayarlayamadıklarından, yaz aylarında uygun bebek kıyafetlerinin tercih edilmesi büyük önem taşımaktadır. Özellikle 1 yaş altı bebekler için tek kat, ince, pamuklu ve hava alan giysiler seçmelidir. Bebeklerin sentetik kumaşlardan ve kat kat giydirilmesinden kaçınılmalıdır. Aksi takdirde bebeğin vücut ısısı artabilir. Bu da sıvı ihtiyacını artırır, su ve tuz kaybı halsizlik ve iştahsızlığa yol açar. Yine ortam ısısı artınca fazla çalışan ter bezleri tıkanır ve deride benekler halinde görülen isilik lekelerini oluşturur. Bu durumu önlemek için ince ve bol kıyafetler seçmelidir.

Bebeğinizin sıvı tüketimine ayrıca özen gösterin

Bebeğin rahat bir yaz geçirmesi için beslenmesine de özen gösterilmelidir. Sadece anne sütü alan bebeklerin ayrıca su ihtiyacı olmadığı düşünülür. Ancak sıcakta annenin sıvı ihtiyacı da artacağından bazen süt içeriğinde su oranı azalabilir. Bunun için annenin sıvı tüketimini artırmasının yanı sıra bebeğine de mutlaka kaynamış su içirmesi önerilir. Sıvıya ihtiyacı olan bebek, suyu itirazsız içecektir.

Yaz ishali tehlikesinden korunun

Sıcaklarla birlikte mikroorganizmaların daha çabuk üremesi ve gıdaların daha çabuk bozulması, yaz aylarında ishal vakalarının artmasına yol açar. Anne sütü alan bebeklerin ishalden daha az etkilendiği bilinmekle birlikte bu durumdan hiç ishal olmazlar anlamı çıkarılmamalıdır. Burada temel prensip, hijyen kurallarına dikkat etmek ve sık el yıkamaktır.

Doğru saatlerde güneşe çıkarın

Yaz aylarında bebek bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta güneşten yeterli ölçüde ve doğru olarak faydalanmaktır. Bebeğin güneş ışınlarına ve bu ışınlar yoluyla vücudunun üreteceği D vitaminine ihtiyacı vardır. Ancak son yıllarda güneş koruyucu kremlerin aşırı kullanımı, bebekleri doğal D vitamininden mahrum bırakmakta ve giderek artan sayıda D vitamini eksikliği yaşayan bebek görülmesine yol açmaktadır. Bebeklerin her gün sabah 10.00 öncesi ve akşam 16.00 sonrasında güneşin yumuşak ışınlarından faydalanmalarına izin vermelidir. Bu sırada sadece şapka gibi bir mekanik koruyucu yeterli olacaktır, güneş koruyucu sürülmesine gerek yoktur.

Sık banyo yaptırın

 

İsilik kaşıntılı, deriden hafif kabarık ve pembemsi deri döküntüsü ile karakterizedir. İsilik ter bezlerinin tıkanması sonucu oluşur. Sıcak ve nemli hava döküntülerin artmasına yol açar. Kaşıntı sonucunda deride tahribat oluşursa enfeksiyon da meydana gelebilir. Önlemek için sık banyo yapılması, pamuklu giysiler giyilmesi ve derinin mümkün olduğunca hava alması gereklidir.

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek