Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 20 Temmuz 2018, Cuma 09:30 tarihinde eklendi. 1244 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Meltem Cumbul ve Selin Söğütlügil’den keyifli söyleşi

Lüleburgaz Belediyesi tarafından Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nin 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü konuğu ünlü oyuncu ve tiyatrocu Meltem Cumbul ile Atatürk’ün akrabası ve yazar Selin Söğütlügil’di.
Meltem Cumbul ve Selin Söğütlügil’den keyifli söyleşi  

Çınaraltı Sohbetleri’nin ikinci yılında düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü ünlü sunucu Celal Pir üstlenirken, oyuncu Meltem Cumbul ve Selin Söğütlügil konuşmacı olarak yer aldılar. Umut Verenler ‘Kadın’ adını taşıyan etkinlikte kadın, kadının sosyal hayattaki önemi ve yeri ile kadınların toplumdaki sorunları konuşuldu. Meltem Cumbul isteğiyle program Atatürk’e saygı duruşuyla başladı.  Düzenlenen etkinlikte kadının öneminden bahseden bir konuşma yapan Selin Söğütlügil kadının içinde her rengi, her sesi ve mevsimi barındırdığını belirterek ‘’  Esenlik ve özgürlük içerisinde bir Türk kadını olarak burada bulunuyorsak bunu her şeyden önce Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz." dedi. Söğütlügil, kadınlara gereken saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Meltem Cumbul ise, Lüleburgaz da bulunmaktan ve sohbetlere katılmaktan büyük keyif aldığını belirtti. Meltem Cumbul kendisine sorulan ‘sizi ne motive eder?’ sorusuna inancının motive ettiği yanıtını verdi.  İzleyeciler arasında yer alan Ceren Karaçor’un ‘bayan mı yoksa kadın mı demek daha doğru olur?’ sorusuna Selin Söğütlügil ‘’ Kadın kelimesi içinde çok anlam taşıyan, çok güzel bir kelime. Hanım, hanımefendi kelimeleri de uygundur fakat üslup açısından kadın demek daha doğrudur. ‘’dedi. Lüleburgaz Eski Belediye Başkanı Emin Halebak ise, Lüleburgaz’da kadının ve erkeğin eşit olduğundan bahsederek ‘’ Lüleburgaz’da kadına şiddet yok. Ülkemizde kadına şiddet olmayan tek ilde yaşıyoruz. Lüleburgaz’da erkekler, kadınları başının üstünde taşır’’ dedi. 2 saate yakın süren programın ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Meltem Cumbul ve Selin Söğütlügil’e çiçek takdim etti.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek