Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 20 Temmuz 2018, Cuma 09:24 tarihinde eklendi. 608 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“ KIRKLARELİ HALKI ZEHİR SOLUMAK İSTEMİYOR ”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli İnece Beldesinde kurulması planlanan Entegre Termik Santrali TBMM gündemine taşıdı.
“ KIRKLARELİ HALKI ZEHİR SOLUMAK İSTEMİYOR ”  

Kırklareli Merkez ilçe, Tekkeşeyhler ve Dokuzhöyük mevkiinde Deba Madencilik tarafından yapılması planlanan Entegre Termik Santrali projesinin erken seçim döneminden yararlanılarak 28.04.2018 tarihinde müracaat edilerek ÇED Sürecinin başlattırıldığını belirten , TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP’li Vecdi Gündoğdu, TBMM 27. Dönem Yasama çalışmalarında en önemli işimizin Kırklareli’mizi, havamızı, suyumuzu ve toprağımızı korumak ve kollamak olarak görüyoruz dedi.

Bu doğrultuda seçimlerin hemen ardından ilk çalışmasını TBMM’ye bir Araştırma Önergesi vererek başlatan CHP’li Vecdi Gündoğdu, Kırklareli ve çevresinde; çarpık sanayileşmenin canlı yaşamını ciddi tehdit altına almakta olduğunu ifade etti.

  TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP’li Vecdi Gündoğdu,

 Kırklareli ili İnece Beldesi, Tekkeşeyhler ve Dokuzhöyük mevkiinde yapılması planlanan ENTEGRE TERMİK SANTRALİNİN Kırklareli ve Trakya Bölgesine vereceği zararların belirlenmesi, sağlıklı, dengeli ve sürdürülebilir yaşam alanları için gereken yasal tedbirlerin alınması amacıyla Anayasanın 98 inci, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104 ve 105 inci maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Araştırma Önergesinin gerekçesinde İnece bölgesinde planlanan termik santralin neden hatalı bir tercih olduğunu bilimsel kanıtlarıyla açıklayan CHP’li Gündoğdu, konunun ivedilikle TBMM de bir komisyon kurularak detayları ile araştırılıp halkın aydınlatılması ve gerçeklerle bilgilendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Gökhan KAN

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek