33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 19 Temmuz 2018, Perşembe 09:23 tarihinde eklendi. 845 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yeni Mahalle kadınları kahvaltıda buluştu

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen kahvaltı sofrası etkinlikleri Yeni Mahalle kadınlarını buluşturan etkinlikle devam etti.
Yeni Mahalle kadınları kahvaltıda buluştu  

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen ‘Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Kent’ projesi kapsamında düzenlenen kahvaltı sofrası etkinlikleri 18 Temmuz 2018 çarşamba günü Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) Yeni Mahalle sakinlerini buluşturan etkinlikle devam etti.  Yeni Mahalle Muhtarı Ferruh Artan ile birlikte kahvaltı etkinliğine katılan Yeni Mahalleli kadınların kahvaltılarını yapmalarının ardından bir konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli‘’ Sayın Yeni Mahalle Muhtarım, saygı değer hanımefendiler ve sevgili çocuklar Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde, yani sizlere ait bu mekânda bizleri kırmayı geldiğiniz, kahvaltı soframızı paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Toplumların ilerlemesi mutluluğu ve refahı kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla hep birlikte mücadele etmesiyle mümkün olabilir. Maalesef bugüne kadar kadının toplumda eşitsizlik ve adaletsizliklerle karşılaştığı dönemlerden geçiyoruz. Bizde Lüleburgaz Belediyesi olarak 2016 yılında sizlerin sorununu çözebilmek ve farkındalık yaratmak adına kadın yılı ilan ettik.

Hep beraber attığımız ve atacağımız adımlarla toplumda cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Kentimizde bunu başaracağız. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalara içinde en önemli çalışma şuan içinde olduğumuz tesis. Sizler için yapılan bu akademik tesis, sizlerin kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz, kendinizi geliştirebileceğiniz bir tesistir. Birazdan sorunlarınızı ve isteklerini konuşmak için mikrofon sizde olacak.’’ dedi. Lüleburgaz Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen kahvaltı sofrası etkinliği mahalleli kadınların şikâyet ve isteklerini belirtmesiyle devam etti. Etkinlikte ilk sözü alan mahalle sakini Sevgin Sarıoğlu öncelikle Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye tebriklerini iletti. Mahallelerinde atık sorunun fazla yaşanmadığını söyleyen Sevgin Sarıoğlu Lüleburgaz’ın büyük sorunlarından park sorununa dikkat çekti. Sarıoğlu, Gençlik Parkı’nda gece saatlerinde gürültü olduğunu da belirtti. Yeni Mahalle sakini Ayla Balkan ise her durağa isim verilmesini ve bankların artırılmasını istedi. Lüleburgaz’da yıllardır esnaflık yaptığını söyleyen Zehra Güner ise Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’den belli aralıklar dahilinde esnafa ziyaret gerçekleştirilmesini istedi. Sevgin tekin ise Edirne Bayırı mevkiine servis konulmasını ve Eski Mezarlık’a bakım yapılmasını istedi. Etkinlikte daha sonra Eğitmen ve Yaşam Koçu Hülya Çizikman annelik konusunu işleyen bir konuşma yaptı. Çizikman, annelerin çocuklarına yaklaşımını, anne-çocuk ilişkisini, annelerin çocuk gelişimindeki rollerini ve yaptıkları hataları anlattı. Mahalleli kadınlar daha sonra tesis sorumlusu Dilhun Kurt ile beraber LYKA’yı gezip incelediler.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek