Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 16 Temmuz 2018, Pazartesi 08:58 tarihinde eklendi. 4246 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Çöp sorunu kangren olmuştur aspirin tedavisi yetmez!"

CHP Lüleburgaz eski İlçe Başkanı Özgür Kaya çöp sorununun kangren hale geldiğini ve çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.
 

Kaya “2018 yılında Lüleburgaz’da ÇÖP sorununu konuşuyor olmanın üzüntüsünü yaşamaktayız. Bununla birlikte Çöp sorununun çözümü konusunda bazı uyarılarda bulunmayı tarihi ve siyasi sorumluluk olarak görmekteyiz. Lüleburgaz’ımız çöp sorununda 20 yıl geride kalmıştır, ancak bu durum sorunun çözümüne 20 yıl geriden başlamamızı gerektirmez. Lüleburgaz’da sadece Sokak başlarına çöp konteyneri koymak 20 yıl geriden başlamak içinde bulunduğumuz çağın ve zamanın gerisine düşmek olacaktır. Lüleburgaz'ın hak ettiği ÇÖP projesi, sokaklara basit bir çöp konteyneri konulmasının ilerisine geçmelidir.

Partimizle Belediyemiz arasında çok ciddi tartışmalara sebep olan ÇÖP sorunu ciddi bir bakış açısı ile ele alınmalı, yapılacak proje acilen başlamalı gerçekçi, uzun vadeli ve ciddi bir proje olmalı, siyasi, günlük ve magazinsel kaygılara düşmeden, halk için halktan yana çözümler üretilmelidir.

Bu proje konusunda sorunu daha önce çözmüş diğer belediyelerimizden destek alırken, Ahmetbey, Evrensekiz, B.Karıştıran, gibi belde belediyelerimiz ve Lüleburgaz'a bağlı köylerimizde bu proje kapsamına dahil edilmelidir. Projenin uygulanması için Merkezi hükumet imkânları araştırılarak, finansman konusunda siyasi kadrolar bu günden harekete geçirilmelidir.

Çöpün toplanması, ayrıştırılması, ekonomiye katılması ve çevrenin korunması da yapılacak bu proje içinde bir bütün olarak ele alınmalıdır. Çöplük sahasının islahından başlayarak çöpü ayrıştırıp ekonomiye kazandıracak, çöp toplama maliyetlerini düşürerek bütçeye olan yükü azaltacak, çöpten beslenen sokak hayvanlarının kontrol ve denetimini sağlayacak ve üzerinde sorunun tüm taraflarının çalıştığı kapsamlı bir projenin görünen ayağı da Yer Altı Çöp Konteynerin konulması olmalıdır.

İdare Çöp sorununda ciddi ve cesur kararlar alarak belediye bütçesi en verimli şekilde kullanmalı ve önümüzdeki 50 yıl boyunca çöp sorununu Lüleburgaz'ın gündeminden çıkarmalıdır.

Lüleburgaz’ımızda çöp sorunu kangren haline gelmiştir aspirin tedavisi ile çözülemez.

Çöp sorununu çözmek en acil görevimiz ve bu konuda köklü çözüm bulmakta siyasi sorumluluğumuzdur" dedi.

Haber Merkezi

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek