Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 16 Temmuz 2018, Pazartesi 08:57 tarihinde eklendi. 746 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dini güvenliğimiz, milli güvenliğimizdir

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Din İstismarları ile Mücadele’ seminer programları kapsamında Lüleburgaz’da yerel medya ile buluşma toplantısı gerçekleştirildi.
Dini güvenliğimiz, milli güvenliğimizdir  

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Din İstismarları ile Mücadele’ seminer programları kapsamında 14 Temmuz 2018 cumartesi günü saat 13.30’da Lüleburgaz Müftülüğü Toplantı Salonu’nda yerel medya ile buluşma toplantısı gerçekleşti. Basına din istismarları ile mücadele konusunda bilgi verme amacı taşıyan toplantıya Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Bahattin Akbaş ve İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur katıldı. Toplantıda konuşma yapan Abdurrahman Akkuş istismar, din istismarı ve uluslararası istismar kavramlarını tanımını yaptı. Akkuş konuşmasında FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin farklarından ve dini istismar etme şekillerinden bahsetti. Abdurrahman Akkuş ‘’ Dini elinde bulundurmak isteyen ve istismar eden cemaat ve örgütler var. Bunların ismi modern şekilde sivil toplum kuruluşu olarak geçiyor. Dini istismar eden iki ana örgüt var. Biri FETÖ terör örgütü diğeri ise DEAŞ. FETÖ terör örgütü masum gözükerek, insanların yüzüne gülerek dini istismar etmiştir. Çocukları ailelerinden koparmış, daha sonra da önceliğiniz örgüt diyerek ve bunları kullanarak dini istismar etmiştir. Bu şekilde sivil toplum kuruluşlarına ve devletimize sızmış, 40 yıldır faaliyette olan çok tehlikeli ve gizli bir örgüttür. Bu yüzden bunun üzerinde daha çok duruyoruz. DEAŞ ise zorbalıkla dini istismar eden, sert politikalar uygulayan, cani bir terör örgütüdür. Korkunç bir görüntü çizmektedir. İkisi de uç örneklerdir ve dinimizde yeri yoktur. Dinimiz her zaman orta yolu uygun görmüştür. FETÖ siyasete, adalet sistemine ve emniyet güçlerine sızmıştır. İnsanlara şantaj yaparak, çocukluk çağından alıp örgütün çekirdek kadrosuna yerleştirmiştir. FETÖ terör örgütü küresel oyuncuların yönetimi ile oluşmuş çok tehlikeli bir örgüttür. Bunlar 100 milyar dolara hükmettiler. Kurdukları şirketler aracılığıyla ihaleler alıp zenginleşmişlerdir. Kökleri dışarda oluşmuş, dalları bize uzanmış, dini bir görüntü veren çok tehlikeli bir örgüttür. Buna karşı tedbirlerimiz var. FETÖ ve dini oluşumlu örgütler Kur’an ve sünnet ölçeğinde değerlendirilmelidir. Cemaat ve tarikat yapılanmaları gizli yapılanmışsa, şeffaf değilse itibar edilmemelidir. Son olaraksa biz dini yapılanmalarda hiyerarşi sorgulanmıyorsa, mutlak bir yönetim anlayışı varsa bunu doğru bulmuyoruz. ‘’ dedi. Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ta ‘’Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken Genelkurmay ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın güvenliğinin korunmasına dikkat edin demiştir. Dini güvenliğimiz, milli güvenliğimizdir. Bu sayede ülkemizi ele geçiremediler.’’ dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek