33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 10 Temmuz 2018, Salı 09:06 tarihinde eklendi. 4051 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP İlçe Başkanı Metin “Bu kaza değil cinayet”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin, haftalık halk toplantısında Çorlu’da yaşanan tren kazasıyla ilgili olarak “Bu kaza değil cinayet” dedi.
CHP İlçe Başkanı Metin “Bu kaza değil cinayet”  

CHP İlçe Binası’nda 9 Temmuz Pazartesi günü CHP İlçe Başkanı Bülent Metin Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündeme dair önemli açıklamalar yapıldı.

CHP İlçe Başkanı Metin, “Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz haftasonu Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Vize’nin Düzoba Köyü’nden Uzman Çavuş Semih Korkut, el bombasının patlaması sonucu şehit olmuştur. Şehit cenazelerine CHP’lilerin katılmamaları konusunda beyanat veren Süleyman Soylu acaba bu şehit cenazesine katılacak mı ya da katılacaksa hangi yüzle gidecek çok merak ediyoruz. Şunu herkes iyi bilmelidir ki şehitler üzerinden siyaset yapmak ne ahlaka, ne kişiliğe hiçbir şeye sığmaz. Şehit Türkiye’nin şehididir. CHP’lilerin şehit cenazelerine katılmalarını hiçbir güç engelleyemez”.

 “Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan istifa etmelidir”

Dün yine üzücü bir olay yaşadık. Her ne kadar içimiz yansa da buna kaza diyoruz ama Ulaştırma Bakanının yapmış olduğu açıklamaya bakılırsa aşırı yağış nedeniyle raylarla menfez arasında toprak boşalması olduğu ve kazanın bu yüzden meydana geldiğini tespit etmiş sayın Ulaştırma Bakanımız. Eğer bu böyleyse bu kaza değil bir cinayettir. Çünkü bu yağışların olduğunu biliyorsun ve rayların kontrolünün yapılması gerekirdi. Eğer raylarda bir sıkıntı varsa seferlerin iptal edilmesi gerekirdi. Bunu açıklarken neye göre açıkladılar anlamış değiliz. Bu tren kazasında şuanda resmi olmayan açıklamalara göre 24 canımız hayatını kaybetti, 173 yaralımız var. Biz öncelikle kazada hayatını kaybeden 24 cana Allah’tan Rahmet, yakınlarına, ailelerine ve Trakya’mıza baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Ama şunu da söylüyoruz. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, böyle bir tahlisiz açıklama yaptıktan sonra bence o koltukta artık oturmamalı, gereğini yapmalı ve ben bu işi yönetemiyorum diyerek görevinden istifa etmelidir.

“AKP’nin erken seçim konuştuğu dönemde kurultay konuşmak doğru değil”

Bununla birlikte hepimizin takip ettiği, yandaş basının bile manşetlerinde çıkacak duruma gelen bir kurultay tartışması var. Bu kurultay tartışmasının bence ne yeri ne de zamanıdır. Çünkü 24 Haziran seçimleri henüz örgütler tarafından sorgulanmamış durumda yani örgütler gerekli il ve ilçe danışma kurullarını yapmadan örgüt içinden olmayan yandaş basının dahi tartıştığı kurultay kararı ne CHP’ye nede ülkemize hiçbir fayda sağlamaz. Hepimizin bildiği gibi 24 Haziran’da sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’yi, sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu aday yaptı ve onun adaylığında Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine gidildi. Dün Muharrem Bey’i aday gösteren sayın Kemal Kılıçdaroğlu kahramandı. Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu başka bir yere çekilmek isteniyor. Ben şuna inanıyorum. CHP’de demokratik her şekilde kurultaylar yapılmıştır ve yapılacaktır. Ancak AKP’nin erken seçim konuştuğu bir dönemde CHP’de belirtilen kurultay konuşmaları ne doğruyu yansıtabilir ne de geleceğe bir ışık tutabilir. Kurultaylar elbette yapılacaktır ancak bunun bir zamanı vardır. Ben inanıyorum ki örgütümüz bununla ilgili çalışmalar yapacaktır. Eğer kurultay gerekiyorsa yapılır. Bu tartışmaları doğru bulmuyorum ve yapılan açıklamaları da erken yapılmış olarak görüyorum.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek