Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 27 Haziran 2018, Çarşamba 09:29 tarihinde eklendi. 1385 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LGS sınav sonuçları açıklandı

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 26 Haziran Salı günü saat 16.00’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) resmi sitesinde açıklandı.
LGS sınav sonuçları açıklandı  

Liseye geçişte yeni sınav sistemi bu sene ilk defa yapıldı. Liselere geçiş sınavı ortaokul son sınıfta okuyan öğrencilere yönelik 2 Haziran'da düzenlenmişti. LGS sonuçları meb.gov.tr’de 26 Haziran Salı günü (dün) saat 16.00’da açıklandı. Öğrenciler sınav sonuçlarını sitede bulunan alana TC kimlik numarası ve doğum tarihini yazarak öğrenebilecek.

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı LGS sonuçlarına göre, 1.367 okuldaki 126 bin 510 kontenjana sınavla girilecek. Bazı özel okullar da, merkezi sınav puanına göre öğrenci alacak. LGS sonucuyla bir okula yerleşemeyen yüzde 90 ise, adrese dayalı olarak evine yakın okullara kaydedilecek. Hiçbirine giremeyen öğrencinin kaydı doğrudan açık liseye yapılacak. Devlet liseleri için ise öğrencilerin tercihleri temmuzun ilk haftasından itibaren alınacak.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek