Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 20 Haziran 2018, Çarşamba 09:25 tarihinde eklendi. 783 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hintli ve Etiyopyalı öğrenciler Lüleburgaz’da

Türk Hindistan Kültürel Değişim Projesi kapsamında Lüleburgaz’a gelen Hindistanlı ve Etiyopyalı öğrenciler Bercadia AVM’de sinemaya gittiler.
Hintli ve Etiyopyalı öğrenciler Lüleburgaz’da  

Lüleburgaz’a bağlı Eskitaşlı Köyü’ne gelen Hindistan ve Etiyopya uyruklu öğrenciler burada Türk öğrencilerle çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek birbirlerinin kültürlerini tanıdı. Lüleburgaz Öğretmenevi’nde konaklayan öğrenciler 18 Haziran Pazartesi akşamı saat 19.30’da Bercadia AVM sponsorluğunda “Ocean’s 8” isimli sinema filmini izlediler.

Proje Koordinatörü Bade Küçükoğlu, projenin 5 farklı grup eşliğinde yapıldığını belirterek, “Hindistan’ın Pondiçeri şehrinden 5 öğrenci, Etiyopya’nın Lalibela şehrinden 8 öğrenci,Üsküdar Amerikan Lisesi’nden 15 öğrenci ve Koç Lisesi’nden 9 öğrenci ve Eskitaşlılı öğrenciler olmak üzere 5 farklı grupla projemizi gerçekleştiriyoruz. Daha önce Türk öğrenciler Hindistan ve Etiyopya’ya gitmişlerdi. Şimdide onlar buraya geldi. Bir hafta boyunca Eskitaşlı’da köy hayatını anlatan duvar resimleri yapılacak. Çeşitli etkinliklerle öğrenciler İngilizce pratik yapma şansları bulacaklar. Okul bahçesinde ağaç ve çiçek ekimi yapılacak. Yabancı öğrencilerimiz burada ebru çalışmalarını öğrenecek.” dedi.

Projede farklı kültürlerin ve farklı sosyoekonomik durumlarda yaşayan öğrencilerin bir araya gelmesini amaçladıklarını belirten Küçükoğlu, “Hayatlarında hiç film izlememiş veya dondurma yememiş öğrencilere burada farklı etkinliklere katılma imkânı sunuyoruz. Buraya gelen öğrenciler hayatlarında ilk kez pasaport çıkarttı. İlk kez farklı bir ülkeye geldi. Belki de ilk defa sinemaya gidecekler. Bize kapılarını açan Lüleburgaz Öğretmenevi Müdürü Hayrettin Özsoy’a, öğrencilerimize ücretsiz film izleme imkânı sunan Bercadia AVM Yönetimi ve Cine İstanbul’a teşekkür ederiz.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek