Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 05 Haziran 2018, Salı 09:27 tarihinde eklendi. 1508 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çiftçiye büyük müjde

Lüleburgaz Ticaret Borsası’nda lisanslı depoculuk hakkında çiftçiyi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Çiftçiye büyük müjde  

Durak Mahallesi’nde bulunan Ticaret Borsası’nda 4 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’da gerçekleştirilen toplantıya Lüleburgaz Ticaret Borsası Başkanı Kenan Var, Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Mustafa Şener Birgün, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Merter Kemal Temel, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kırklareli Şube Müdürü Cemil Atasoy, TMO Şube Müdür Yardımcısı Fahrettin Aksu ve Lüleburgazlı çiftçiler katıldı.

Lisanslı depoculuğun avantajları hakkında bilgilendirmelerde bulunan TMO Şube Müdürü Cemil Atasoy, “Sistemin merkezinde üretici bulunmaktadır. Üretici teşvikler açısından ön plandadır.  Lisanslı Depolarda üreticiler için %2 gelir vergisi stopajı kesilmemektedir. Bu çok önemli bir avantajdır. %2 SGK Prim kesintisi de yoktur.

 

 Üreticilere 6 ay boyunca ton başına 6 TL depolama desteği veriliyor. Geri kalan 18 ayda ise bu destek ton başına 3 TL olarak uygulanacaktır. Yeni desteklerden bir diğeri de nakliye desteğidir. Üreticiye ton başına 25 TL nakliye desteği verilecek. Bu sene ayrıca ilk kez analiz desteği verilecek. (Parti başına 25 TL) Üretici ürününü Lisanslı depoya getirdiğinde analiz ücreti devlet tarafından desteklenmiş olacak. Cebinden bunun için ekstra para çıkmayacak. Üreticiler için Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden 0 (sıfır) faizli ürün bedellerinin %75’ine kadar 9 ay vadeli kredi kullanma imkânı mevcut. Üreticimiz lisanslı depoculuk sayesinde ürününü değerini bulunca satabilme avantajına erişmiş olacak. Örnek verecek olursak ürünler TMO’ya veya Lisanslı Depoya satıldığında lisanslı depoda %2 stopaj, %2 SGK kesintisi alınmıyor, hizmet bedeli olarak 50 TL alınıyor, TMO’da hizmet bedeli 200 TL olarak alınıyor. Ayrıca TMO’nun yapmadığı nakliye desteği olarak lisanslı depolara ton başına 25 TL veriliyor. Yani bununla birlikte üreticimiz büyük bir kar sağlamış oluyor.” dedi.

Ayrıca TMO Şube Müdürü Atasoy, buğdaylar için Ahmetbey Toprak Mahsulleri Ofisi randevularının 5 Haziran Salı günü yani bugün saat 08.30’dan itibaren başladığını ve 18 Haziran itibari ile alımların başlayacağını belirtti.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek