Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 24 Mayıs 2018, Perşembe 09:21 tarihinde eklendi. 1608 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da uyuşturucu madde bulmak artık zor

Lüleburgaz Kaymakamlığı tarafından yapılan İlçe Bağımlılıkla Mücadele Kurul Toplantısında konuşan İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, Lüleburgaz’daki bağımlılık ve suçlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Lüleburgaz’da uyuşturucu madde bulmak artık zor  

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca Lüleburgaz’da 117 bin 75 kişinin kayıtlı olduğunu, kayıtlı olmayanlarla birlikte 140 binin üzerinde vatandaşa hizmet ettiklerini belirterek, “Lüleburgaz İstanbul iline yakın olması sebebiyle değişik suç gruplarının günü birlik uğradığı veya rant elde etmek amacıyla yerleşmeye çalıştığı bir bölge olma özelliğine sahiptir. Grup Amirliğimizin rastladığı öncelikli suçlar arasında esrar ve bonzai kullanımı ve ticareti, sigara kaçakçılığı ilk sıralarda yer almaktadır. Uyuşturucu suçlarının genel çıkış noktası ilçemizin Kuştepe mevkii olarak bilinen ve ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı bölge olup, bu bölgede sokak satıcıları açısından uygun saklama ve barınma şartlarına sahiptir. Uyuşturucunun ilçemize geniş noktasında ise İstanbul ili çok önemli bir yere sahiptir ancak son zamanlarda yapılan çalışmalar üzerine ilçemiz merkezinde uyuşturucu satışı yapan şahısların tarafımızdan yakalanması ve ilçe merkezinde uyuşturucu kullanan şahısların uyuşturucu bulmakta zorlanmaları üzerine Çorlu’nun Kore Mahallesi olarak bilinen Roman vatandaşların olduğu bölgeye giderek buradan uyuşturucu madde tespit edilmiştir.

İlk 4 ayda 43 olayda 77 kişi yakalandı

Lüleburgaz’da Narkotik Grup Amirliği olarak 2018 yılının ilk 4 ayında gerçekleşen 43 olayda 77 şahıs yakalandı ve 13 şahıs tutuklandı. 2018 yılının ilk 4 ayında Kubar Esrar 62.57 gram, Toz Esrar 905 Gram, Bonzai 201.38 Gram, Kenevir Tohumu 1.40 Gram, Eroin 2.10 Gram, Taş Kokain 1.26 Gram, Sentetik Esrar Skunk ise 4.5 Gram ele geçirildi. Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak 2018 yılınıun ilk 4 ay içerisinde bağımlılıkla ilgili olarak yapılan çalışmalarda 77 iş yeri denetlendi, 55 kişiye 6bin 820 TL, 68 kişiye 8 bin 432 TL idari para cezası uygulandı. Alkollü araç denetimlerinde 90 sürücüye idari para cezası, 62 araç sürücüsü adli makamlara sevk edildi.

2017 yılında 35 bin 540 kök hint keneviri tespit edildi

Grup Amirliği görevlilerince sorumluluk bölgemizde kırsal alan ve tarım arazileri bölgelerinde kendiliğinden yetiştiği değerlendirilen hint keneviri bitkisine yönelik olarak yapılan çalışmalarda 2017 yılı içerisinde 35 bin 540 kök hint keneviri bitkisi tespiti yapılarak ilgili kurumlar ile iş birliği içerisinde bu bitkilerin imhası işlemi gerçekleştirilmiştir. 2018 yılı olarak hint keneviri bitkisinin bahar aylarında özellikle Ayçiçeği Bitkisinin ekildiği tarım arazileri üzerinde yoğun olarak çıktığı biz görevlilerce bilinmektedir. Kenevir bitkisinin büyümeden tedbirinin alınması gerektiğinden yapılan çalışmalarda, kenevir bitkisinin şu anki aşamada boylarının 3 cm ila 15 cm civarında oldukları görülerek yapılan tespitler ilgili kurumlara gereği için bildirilmiştir.

Lüleburgaz’da en çok Esrar ve Bonzai kullanımı ve ticareti yapılıyor

Lüleburgaz’da işlenen suçlar arasında uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti öncelikli olarak yer alıyor. Kullanımı ve ticareti yapılan uyuşturucu cinsi ağırlıklı olarak Esrar ve Bonzai maddelerinden oluşuyor. Zaman zaman sentetik haplara rastlansa da sentetik hap ticareti düşük boyutlarda görülüyor. Uyuşturucu kullanım suçu çoğunlukla Kuştepe Mevkiinde görülüyor. Kullanıcı yaş grubu 18-35 arası aile yapısı dağınık, düşük gelirli kişilerden oluşuyor. Uyuşturucu ticaretini yönlendiren kişiler ise en çok Kuştepe ve Altıyol Mevkiinde yaşayan ekonomik geliri düşük çok nüfuslu esmer vatandaşların aile bireylerinden oluştuğu görülmektedir.” dedi.

Satıcıların hemen hemen hepsini tutukladıkları için uyuşturucu madde bulmanın zorlaştığını da belirten Koca, sadece içicileri engelleyemediklerini belirtti.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek