Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 21 Mayıs 2018, Pazartesi 09:23 tarihinde eklendi. 1193 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

19 Mayıs törenle kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
19 Mayıs törenle kutlandı  

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Kongre Meydanında devam eden kutlamalar Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törene Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Garnizon Komutanı Piyade Albay Serdar Kayaoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Cumhuriyet Savcısı Burak Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Erdem, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı. Bayram alanına az sayıda vatandaşın katılması ise dikkatlerden kaçmadı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Erdem yaptı. Erdem, “19 Mayıs 1919 Türk milletinin, Türk onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde tarih sahnesine bir defa daha çıkarak makûs talihini tersine döndürmeye başladığı, milletin azim ve kararlılığı sayesinde başlayarak tüm dünyaya duyurulduğu tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizle omuz omuza vererek 19 Mayıs 1919’da başlattığı Milli Mücadele, bağımsızlık tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir.

O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla sizleri selamlıyorum. Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 99.yıldönümü, kutlu olsun. 19 Mayıs gençlik demektir, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, silah arkadaşlarının desteğiyle ve millet iradesinden alınan güçle başlatılan milli mücadele neticesinde binlerce şehit verilerek sıkıntı ve yokluk içerisinde kazanılan zaferin ve bütün dünyaya gücümüzün gösterildiği kahramanlık destanının başlangıcı olan 19 Mayıs, sizlere armağan edilen bir bayramdır. Farklılıklarımızı zenginlik addederek yüzlerce yıldır kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşadığımız bu topraklarda birliğin ve beraberliğin devamını sağlayacak olan tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Program Düvenciler Anadolu Lisesi öğrencisi Onur Alp Görmez gençlik adına yaptığı konuşma ile devam etti. Ardından Düvenciler Anadolu Lisesi öğrencisi 12-C sınıfı öğrencisi Ahmet Can Acet Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Gençliğin Ata’ya cevabı Düvenciler Anadolu Lisesi 10-B sınıfı öğrencisi Metehan Uzun yönetiminde tüm gençler tarafından söylendi. Düvenciler Anadılu Lisesi öğrencisi 11-C sınıfı öğrencisi Merve Tuana Arslan tarafından “Mustafa Kemal Seslense” isimli şiirini okudu. Dans Et Trakya Dans Ekibi gösterileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Cimnastik, Judo, Karate ve güreş gösterilerinin ardından Lüleburgaz Lisesi Müzik Öğretmeni Onur Şenel yönetimindeki öğrenciler Barış Manço şarkıları söylediler ve program sona erdi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek