33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 18 Mayıs 2018, Cuma 09:38 tarihinde eklendi. 1301 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LAL’DE TÜBİTAK BİLİM FUARI

Lüleburgaz Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Bilim Fuarı büyük beğeni topladı.
LAL’DE TÜBİTAK BİLİM FUARI  

Okul Müdürü Arzu Becerenel; ’’TÜBİTAK ‘ın desteğiyle düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.

Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.

Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda fizik alanında 5 proje, edebiyat alanında 2 proje, tarih alanında 1 proje, matematik alanında 2 proje, kimya alanında 2 proje, biyoloji alanında 5 proje, felsefe alanında 2 proje, coğrafya alanında1 proje olmak üzere toplam 20 projeyi 88 öğrencimiz 13 danışman öğretmenimizin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular.

Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olacak, her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracaklardır.

Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.

Emeği geçen, başta proje yürütücümüz Seray Serter olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim’’dedi.

Haber Merkezi

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek