Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 17 Mayıs 2018, Perşembe 09:27 tarihinde eklendi. 2168 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emek ve Demokrasi Platformundan Filistin açıklaması

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Üçgen Park’ta 15 Mayıs Salı günü saat 17.30’da İsrail’in Filistinli 60 kişiyi öldürmesi nedeniyle basın açıklaması düzenledi.
Emek ve Demokrasi Platformundan Filistin açıklaması  

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararına karşı Gazze'de düzenlen gösterilerde, İsrail güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 60 Filistinli hayatını kaybetti. Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu tarafından konuyla ilgili basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklaması Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu Üyesi Cengiz Atlı tarafından okundu.

Yapılan açıklamada, “Değerli Lüleburgaz Halkı, Amerika, neredeyse bütün dünya devletleri ve halklarının karşı çıkmasına rağmen, Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiliği’ni, onlarca Filistinlinin katledilmesi, binlercesinin yaralanması pahasına, Kudüs’e taşıyor. Bu zalimliktir, bu zorbalıktır, bu had bilmezliktir, bu savaş kışkırtıcılığıdır. Öte yandan, Amerika’nın bu kışkırtıcı tavrını fırsat bilen İsrail Devleti ise, Filistin halkının haklı ve meşru protestolarına, kurşun ve bombalarla karşılık vererek, şimdiye kadar gerçekleştirdiği onlarca, yüzlerce katliama bir yenisini daha eklemiş, ırkçı, faşist ve yayılmacı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Katliam, bütün dünyanın gözleri önünde yapılmaktadır. Amerika’nın dümen suyuna girmiş diğer emperyalist güçler ve bölgedeki gerici ve halk düşmanı işbirlikçi yönetimlerden çıt çıkmamaktadır. Sessiz kalmak, çok açıktır ki; onaylamak anlamına gelmektedir. Onlar da bunun yapmaktadırlar, sessiz kalarak, bu vahşete destek olmaktadırlar. Bu durumda, bu katliamı ve vahşeti durduracak tek güç; barıştan, eşitlikten, özgürlükten yana olan dünya halklarının gücüdür, ortak tepkisidir, mücadelesidir… Biz, siyasi partiler, sendikalar ve diğer kurum temsilcilerinin oluşturduğu Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu olarak, sevgili Lüleburgaz halkını, Filistin halkına destek olmaya, Filistin halkının acısını paylaşmaya, İsrail Devleti’nin Amerika’dan yüz bularak gerçekleştirdiği acımasız saldırılarına karşı en güçlü şekilde tepkisini göstermeye çağırıyoruz. Mavi Marmara olayında öldürülen vatandaşlarımızla ilgili İsrail’e açılan davadan, para karşılığında vazgeçildiğini de anımsatarak, AKP hükümetine de bir çift sözümüz var. Lafla peynir gemisi yürümez! Acilen atılması gereken adımlar, yapılması gereken işler vardır.

-ABD ve İsrail ile imzalanmış bütün askeri antlaşmalar derhal iptal edilmelidir.

-İsrail ile imzalanan tank ve silah modernizasyonuna dair bütün antlaşmalar yırtılıp çöpe atılmalıdır.

-ABD ve İsrail ile imzalanmış bütün ikili antlaşmalar dondurulmalı ve ekonomik ilişkiler askıya alınmalıdır.

-Başta Filistin halkı olmak üzere, Ortadoğu halklarının barış, eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek verilmeli, bölgedeki gerici ve işbirlikçi yönetimlerle dürdürülen her türlü ilişkiye son verilmelidir.

-Bütün emperyalist güçlerin bölgeden çekilmesi ve Ortadoğu’nun geleceğine Ortadoğu halklarının karar vermesine yönelik bir politika belirlenmeli, bu politikanın hayata geçirilmesi için çaba harcanmalı, kararlı bir tutum alınmalıdır.

Filistin halkı ve bölge halklarının Türkiye’den beklediği budur. Biz, Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu olarak, Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine destek olunması konusunda, Lüleburgaz halkı adına ülke yöneticilerini göreve çağırıyoruz. Kahrolsun Amerikan emperyalizmi! Yaşasın Filistin halkının direnişi!” denildi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek