Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 25 Nisan 2018, Çarşamba 09:26 tarihinde eklendi. 1017 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yenibedir’deki Atatürk Heykeli törenle açıldı

Lüleburgaz’a bağlı Yenibedir Köyü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda köyde yaptırılan Atatürk Heykeli törenle açıldı.
Yenibedir’deki Atatürk Heykeli törenle açıldı  

Köy Meydanında 23 Nisan Pazartesi günü saat 14.30’da gerçekleştirilen açılış törenine 65. Mekanize Tugayı ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Bali, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Gürcan Kırım, Yenibedir Muhtarı Hüseyin Harphaslan, köy halkı ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan köy muhtarı Hüseyin Harpharslan, “Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklar, böyle mutlu bir günümüzde köy gençlerimizin önderliğinde halkımızın maddi ve manevi katkılarıyla yaptırmış bulunduğumuz Atatürk Heykeli törenimize hepiniz hoş geldiniz. Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı içtenlikle kutlar, saygıyla selamlarım” dedi.

Törende konuşan ve Yenibedir Köyünde doğum büyüyen CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, “Toplumları yücelten içlerinden çıkan değerler ve o içlerinden çıkartan değerlerin yaptırdıklarıdır. Bugün burada açılışı için bir araya geldiğimiz yüce önderimizin heykelinin, anıtının açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Özellikle Yenibedir köyünün bu eseri yaptırmasında başta muhtarım olmak üzere, gençlerimiz ve köy halkına, maddi ve manevi katkısı bulunan herkese teşekkür ederim. Yenibedirliler, sevgili köylülerim, içinizde doğmaktan ve yetişmekten büyük onur duyduğum Yenibedir halkı, sizlere de bu yakışırdı. Hepinizi bir kez daha kutluyorum.” dedi.

Törende Emekli Öğretmen Ali Yakmacı da konuşma yaparken, köy öğrencilerinden Beren Zorlutuna “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” ve Burak Varol “Mustafa Kemaller Tükenmez” isimli şiirleri seslendirdi. Tören, Ertuğrulköy Cumhuriyet Kadınları korosu, Faruk Yılmaz konseri ve halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından sona erdi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek