Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 25 Nisan 2018, Çarşamba 09:23 tarihinde eklendi. 1041 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

10 yıldır çocuklara çömlek uygulaması yapıyorlar

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığına bağlı Seramik Cam Topluluğu Lüleburgaz Belediyesi tarafından 27 yıldır düzenlenen çocuk şenliğine on yıldır katılıyor.
10 yıldır  çocuklara çömlek uygulaması yapıyorlar  

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması dolayısıyla düzenlenen şenliklere on yıldır katılan Seramik Cam Topluluğun başında topluluğun akademik danışmanı ve hocası Öğretim Üyesi Ergün Arda bulunuyor. Ergün Arda ve topluluğun diğer üyeleri dört gün süren çocuk şenliği boyunca yaklaşık beş yüz çocuğa 5 çömlekçi çarkıyla çanak çömlek uygulaması yaptı. Gönüllük esasına dayanarak yapılan uygulamalar Lüleburgaz halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Seramik Cam Topluluğu tarafından kurulan raku ve çömlekçi çarkı çadırı önünde yoğun ilgiden dolayı kuyruklar oluştu. Topluluk yaptıkları seramik eserleri belediye tarafından tahsis edilen raku çadırında pişirerek belediye binasının sergi salonunda yaklaşık bir ay süreyle sergileyecek. Ekibin başındaki isim olan Ergün Arda yaptıkları çalışmalardan bahsederek ‘’Yaptığımız çalışmalar ile öğrencilerimiz fazlasıyla el pratiği kazanıyorlar. Okulda öğrenemeyecekleri birçok şeyi bu şekilde görerek mesleğe hazırlanıyorlar. Sosyalleşiyorlar. Güzel şeylerin altında bir kişinin imzası yoktur. Bize imkân sunduğu ve hem öğrencilerimizin hem de çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunduğu için Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’a teşekkürlerimi sunarım.’’ dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek