Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 18 Nisan 2018, Çarşamba 09:31 tarihinde eklendi. 1101 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Lüleburgaz’ı sahipsiz bırakanlar 15 yılın hesabını vermek zorunda”

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, AKP hükümetlerin, son 15 yılda Lüleburgaz İlçesine ve köylerine yapılan yatırımların sonucunu 4 farklı bakanlığa verdiği soru önergeleriyle Meclis gündemine getirdi.
“Lüleburgaz’ı sahipsiz bırakanlar 15 yılın hesabını vermek zorunda”  

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Lüleburgaz İlçesine ve köylerine 15 yıldır yapılan yatırımlar sonucunda bölgede ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesinde nasıl değişiklikler olduğunun açıklanmasını istedi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Lüleburgaz ve köylerine 15 yıldır yapılan ve yapılmayan yatırımlar hakkında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına, Milli Eğitim Bakanına, Sağlık Bakanına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanına Soru Önergesi vererek AKP’nin 15 yılın hesabını Lüleburgaz halkına vermesini istedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına;

1-Kırklareli Lüleburgaz ilçemize ve köylerine AKP Hükümetleri döneminde 2002-2018 yılları arasında, yıllara göre bakanlığınız tarımsal kalkınmayı sağlayıcı hangi yatırımları yapmıştır, yatırım miktarının yıllara göre artışı ne kadardır ve hangi kalemlerde yapılmıştır?

2-Bakanlığınızın Lüleburgaz ve köylerine yaptığı yatırımlar sonucunda bölgede yıllara göre tarımsal üretimindeki değişim nasıl gerçekleşmiştir, anılan yıllarda üreticimiz, çiftçimiz daha çok üretip, daha çok kazanmış mıdır?

3-2018-2019 yıllarında anılan bölgemizde tarımsal kalkınmayı sağlamak, üreticinin daha çok üretmesi, daha çok kazanması, tüketicinin ise sağlıklı ve ucuz tarımsal ürün tüketmesi için neler yapacaksınız? dedi.

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanına;

 

 

 

 

1-Kırklareli Lüleburgaz İlçemize ve köylerine AKP hükümetleri döneminde 2002-2018 yılları arasında, yıllara göre bakanlığınız ulaştırma ve haberleşme hizmetlerinde hangi yatırımları yapmıştır, yatırımların yıllara göre artışı ne kadardır ve hangi kalemlerde yapılmıştır?

2-Bakanlığınızın Lüleburgaz ve köylerine yaptığı yatırımlar sonucunda bölgede; kara, deniz ve hava ulaşımı ve haberleşme hizmetleri yıllara göre nasıl bir gelişim ve modernleşme göstermiştir?

3-2018-2019 yıllarında anılan bölgemizde ulaştırma ve haberleşme hizmetlerinin daha hızlı, daha güvenli ve daha ucuz hale getirilmesi konusunda neler yapacaksınız? dedi.

Sağlık Bakanına;

1-Kırklareli Lüleburgaz İlçemizde ve köylerinde AKP hükümetleri döneminde 2002-2018 yılları arasında, yıllara göre bakanlığınız sağlık hizmetleri, insan sağlığı hizmetlerinde hangi yatırımları yapmıştır, yıllara göre yatırımların artışı ne kadardır ve hangi kalemlerde yapılmıştır?

2-Bakanlığınızın Lüleburgaz İlçemizde ve köylerinde yaptığı yatırımlar sonucunda bölgede, sağlık hizmetleri, insan sağlığı hizmetlerinde yıllara göre nasıl bir gelişim ve modernleşme sağlanmıştır, kişi başına düşen yatak sayısı, doktor ve sağlık personeli sayısı yıllara göre nasıl bir değişim göstermiştir?

3-2018-2019 yıllarında anılan bölgemizde sağlık hizmetlerinin daha hızlı, çağdaş mekânlarda, modern, güvenli ve daha düşük ücretlerle sağlanması konusunda neler yapacaksınız? Diye sordu.

 

Milli Eğitim Bakanına ise;

 

1-Kırklareli Lüleburgaz İlçemizde ve köylerinde AKP hükümetleri döneminde 2002-2018 yılları arasında, yıllara göre bakanlığınız eğitim hizmetlerinde hangi yatırımları yapmıştır, yıllara göre yatırımların artış oranı ne kadardır ve hangi kalemlerde yapılmıştır?

2-Bakanlığınızın Lüleburgaz İlçemizde ve köylerinde yaptığı eğitim yatırımları sonucunda bölgede eğitim hizmetlerinin kalitesi ve tercih oranı yükselmiş midir, okul, derslik, idareci, öğretmen ve yardımcı hizmetler personel sayısı yıllara ve nüfus artış hızına göre nasıl bir değişim göstermiştir?

3-Lüleburgaz İlçemizde ve köylerinde eğitim çağına gelmiş çocuklarımızın, gençlerimizin 2002-2018 yılları arasında, yıllara göre bakanlığınıza bağlı eğitim kurumlarını, özel eğitim kurumlarına tercih etme oranı nedir?

4-2018-2019 yıllarında anılan bölgemizde eğitim hizmetlerinin çağdaş mekânlarda, modern ve ücretsiz sağlanması konusunda neler yapacaksınız? Diye sordu.

Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek