Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 13 Nisan 2018, Cuma 09:25 tarihinde eklendi. 1281 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Muhtarlar keneyle ilgili bilgilendirildi

Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından Lüleburgaz Mahalle Muhtarlarına kene ve Kırım Kongo kanamalı ateşiyle ilgili bilgi verildi.
Muhtarlar keneyle ilgili bilgilendirildi  

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte insanların haşerelerin çoğalacak olması ve insanların mesire ve piknik yerlerini tercih edecek olması nedeniyle Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, 9 Nisan 2018 pazartesi günü Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği’nde muhtarlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri muhtarlara keneye karşı nasıl tedbir alınacağını, kenenin nasıl kontrol edileceğini, keneye karşı ilk müdahalenin nasıl olması gerektiğini, kene tutunmasından sonra yapılması gerekenleri ve riskli alanları anlattı. Yetkililer tarafından gerçekleştirilen toplantıda ‘’ Kene insan vücuduna tutunduktan sonra 10 gün içinde halsizlik, iştahsızlık, ateş, vücut ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal gibi belirtiler görülebilir. Bağ, bahçe, tarla, ahır ve orman gibi alanlara girerken keneye karşı dikkatli olmalıyız. Bu alanlara giren girenlerin açık renkli ve kapalı kıyafetler giymesini öneriyoruz. Çizme giyin veya pantolon paçalarını çorap içine sokarak kenelerin size ulaşmasını engelleyebilirsiniz. Riskli alanlardan döndükten sonra vücudunuza kene yapışıp yapışmadığını görmek için vücudunuzun özellikle diz arkası, kulak arkası, ense, saç dipleri ve koltuk altlarını kontrol edin. Vücudunuza yapışan keneyi çıplak elle dokunmadan eldiven veya poşet ile çıkartın. Eğer çıkartamıyorsanız en yakın sağlık kuruluşuna gidin’’ denilerek muhtarlar keneyle ilgili bilgilendirildi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek