Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 30 Mart 2018, Cuma 09:24 tarihinde eklendi. 1821 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emekliler Bayram ikramiyesi istiyor

Türkiye Emekliler Derneği Lüleburgaz Şube Başkanı M. Reşat Darcan, emeklilerin maaşlarındaki eşitsizliğin giderilmesini ve emeklilere bayram ikramiyesi verilmesini talep ettiklerini belirtti.
Emekliler Bayram ikramiyesi istiyor  

Darcan “2000 öncesi emeklilerimizin aylıklarından oluşan farklılıklar, 6283 sayılı Kanunla intibak yapılarak giderilmiş, prim kazançları ve prim ödeme gün sayısı aynı olanların aylıklarında eşitlik sağlanmıştır. Emekli aylıklarında oluşan eşitsizliklere, 2000 öncesi intibak kriterlerine göre çözüm getirilmeli ve emekliler arasında oluşan farklılıklara son verilmelidir. 2000 sonrasında emekli olanların karma sisteme göre hesaplanan aylıklarda, özellikle de Ekim 2008 sonrası emekli aylıklarında büyük kayıplara neden olmuştur. 2000 öncesi ve sonrası için karma sistem yerine, bütün dönemleri kapsayan tek bir aylık hesaplanma sistemi getirilmeli, prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olanların aylıkları da eşit olmalıdır.

2006 yılında 5502 sayılı Kanunla sosyal güvenlik kuruluşlarının tek çatı altında toplanmasına rağmen, mevzuat bakımından norm ve standart birliğinin sağlanamamasını önemli bir eksiklik olarak değerlendiriyoruz. Bu eksikliğin giderilmesini talep ediyoruz.

“Emeklilere bayram ikramiyesi verilsin”

Uzun zamandır siyasi partilerimizin gündeminde olan ve seçim bildirgelerinde yer alan dini bayramlarda emeklilere ikramiye verilmesi, emekliler arasında büyük bir beklentiye dönüşmüştür. Bu talebimiz sonuçlandırılmalıdır. Emekliler, harcamalarında yüzde 8 KDV, elektrik, doğalgaz ve su harcamalarında ise ortalama yüzde 15 ÖTV vergileri ödemektedir. Vergi iadesi kaldırılmış ve yerine getirilen ek ödeme oranları olan yüzde 4-5 yetersiz kaldığından, emeklilerimizin üzerindeki vergi yükünün azaltılması için ek ödeme oranları yüzde 8-9’a yükseltilmelidir. Katkı payları, emekli aylıklarını küçülten bir uygulamaya dönüşmüştür. Özel hastanelere, ticari bir işletme olarak bakılmaktadır. Özel hastanelerce talep edilen katkı payları ve yüzde 200’e varan ilave ücret uygulaması, emeklilerimizin ödeme gücünü aşmıştır. Sağlık hakkını riske eden ve ek külfet getiren katkı paylarından emeklilerimiz muaf tutmalıdır” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek