Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 28 Mart 2018, Çarşamba 09:42 tarihinde eklendi. 968 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Zeliha Berksoy Lüleburgaz’a geldi

Tiyatro, sinema ve ses sanatçısı Prof. Zeliha Berksoy, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında Lüleburgaz’a geldi.
Zeliha Berksoy Lüleburgaz’a geldi  

İlk Türk Opera Sanatçısı ve Atatürk Opera Ödülü ünvanlı Semiha Berksoy’un kızı, Zeliha Berksoy, Aşkiye Neşet Çal Sahnesine çıkıp hayatını anlattı. En dolu yıllarının Almanya’da geçtiğini belirten Berksoy, eski ve yeni dönem sanat anlayışı arasında dünyalara kadar farklar olduğunu ifade etti.

 

“Sanat anlayışı değişti”

 

Berksoy “Bugünün tiyatrosuyla geçmiş dönem tiyatrosu arasında çok fark var. Aslında bu fark sadece tiyatroda da değil, neredeyse sanatın tüm dallarında böyle. Önceden tiyatro ve sinema oyunculuğu kolay yoldan para kazanma kapısı olarak görülmezdi.

 

Ancak şimdi ne yazık ki gençlerimiz, tiyatro veya sinema okumaya başladıklarında, ‘buradan hemen bir diziye atlayım’ derdindeler. Çünkü çevrelerinde onu görüyorlar. Böyle olunca da oyun ve oyuncu kalitesi de tabiki farklı oluyor. Üniversite okumaya başladıklarında ilk 1-2 yıl gerçek hayatın pek farkında olamıyorlar. Üçüncü veya dördüncü sınıfa gediklerinde ise farkındalıkları artıyor ve ona göre çalışma yapmaya başlıyorlar. Bu farkındalığa varabilenlerin başarılı olma şansları oluyor. Biz verdiğimiz eğitimlerde de bunu göz önünde bulunduruyoruz. Yani öğrencilerimize üniversiteden mezun olduktan sonra nelerle karşılaşabileceklerini de aktarıyoruz ki farkındalıkları kısa sürsün” dedi.

Zeliha Berksoy Kimdir?

Zeliha Berksoy, Dostlar tiyatrosu, Ankara Birlik tiyatrosu, Ortaoyuncular, İstanbul Şehir tiyatrosu gibi köklü tiyatrolarda yer aldı. Türkiye’nin üçüncü ödenekli tiyatrosu olan Bakırköy Belediye Tiyatrosunu kurdu. Beşiktaş Akatlar’da Cevdet Anday sahnesini düzenledi ve kurdu.

İdeali Devlet Sanatçısı olmaktı. Ankara Devlet Konservatuarı‘nın tiyatro bölümüne girdi. Müzeleri ve özellikle modern sanat galerilerini, tiyatroları ve operaları sık sık ziyaret etti.

Berksoy , M.S.G.Ü Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünün başkanlığı yapıyor.

Haber Merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek