HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 27 Mart 2018, Salı 09:32 tarihinde eklendi. 5137 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’nin konuğu Aksünger oldu

CHP İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen haftalık halk toplantısına konuk olan CHP PM Üyesi Erdal Aksünger gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
CHP’nin konuğu Aksünger oldu  

26.dönem CHP İzmir Milletvekilliği yapmış olan ve CHP’nin 35.Olağan Kurultayında Parti Meclis Üyesi seçilen Erdal Aksünger, Lüleburgazlı partililerin sorularını cevaplarken gündeme dair önemli açıklamalarda da bulundu.

Mecliste teknik konular hakkında halka referandum yapılmaması gerektiğini belirten Aksünger, “Bu ülkede %50 ile anayasa değişiyor. Ne hakla oyluyorsun bunu kardeşim? Teknik konular hakkında halk oylaması yapılamaz. Kimse yapmaz bunu. Mesela HYSK’nın içindeki adalet müsteşarı HYSK’da yer alsın mı almasın mı halka sorma. Adalet müsteşarı ne iş yapar sor bakayım kaç kişi biliyormuş. Bunu halka soramazsın, bu teknik bir konudur. Mecliste 375 ile bu anayasa teklifi gelmesi gerekiyor. Gelmezse halka gidiyoruz, %50 ile geçiririz diyor. O zaman bu meclis halkı temsil etmiyor demektir. O kadar çok mantıksız şey var ki. Mesela İzmir’de toplanan bütün vergiler, cezalar, bütün katma değerler Ankara’ya yollanıyor. Ekonomiye İzmir olarak %11,5 katkı sağlıyorum. İzmir’e geri dönen yatırım %2. Mesela Konya %2 veriyor ekonomiye Konya’ya %4 yatırım yapılıyor. Ben üretiyorum, niye başkasına veriyorsun paramı.

“Demirtaş’ın içeride olması ortak bir projedir”

Ben buradan Selahattin Demirtaş’ı ziyarete gideceğim Edirne’ye. Hukuka hepimiz demokrasi çerçevesinde bakmamız lazım. Selahattin’in içeride olması, o zamanda söyledim, bugünde söylüyorum Abdullah Öcalan, PKK ve Tayyip’in ortak projesidir. Bir diğer hatamız o içeriye alındığı zaman kıyameti koparmamız gerekiyordu. AKP’lilerde bunu yapsa aynısını yapmamız lazım. Hukuk kişiye göre işlememelidir. Hukuk bütün vatandaşlarına eşit olmalıdır. Demokrasi böyle bir şeydir çünkü. Bunu iddia etmezsek eğer ortak yaşamı koparırız.

“İçimizdeki Suriyelilerin yarısı Suriye’den gelmedi”

İçeride 4,5 – 5 Milyon Suriyeli var. Bunun yarısının kim olduğunu bilmiyor bunlar. Tecavüzcüsü de, hırsızı da eğer cebinde kimlik yoksa bunlara 9 haneli kimlik verdiler. Bunların %48’i Suriye’den geldi diğerleri başka yerlerden geldi zaten. Kim olduğunu bilmiyorlar ki bunlar. IŞİD Afrin tarafına kadar geldiği zaman aslında Afrin 200 bin nüfuslu bir yerdi. Ama şöyle bir durum oldu. Ne zaman IŞİD tehdidi ortaya çıktı. Rakka tarafına cihatçılardan medet umanlar gitti. Afrin’e de laik ve sekülerler toplandı. Afrin’in nüfusunun %50’si Arap, % 40 kürt, %10’uda Türkmen ve Ezidi. Sen cihatçıları alacaksın, onlarla Türk Askerini götüreceksin ve diyeceksin ki ‘Biz paslarımızı attık.’

“Mücadelemizi çocuklarımız için yapmalıyız”

Bu memlekette laikliği, cumhuriyeti ve topraklarımızın bütünlüğünü savunan herkesle birlikte bir ittifak yapmak zorundayız. Belki ideolojik olarak herkesle aynı düşünmüyor olabiliriz ama gelecekte çocuklarımız için çok tehlikeli süreçler var. Ama şunu da ben hiç kabul etmiyorum. 2019’da öldük bittik. Sakın böyle düşünmeyin. Biz mücadelemizi çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye nasıl bırakabiliriz, her şeye rağmen mücadelemizi nasıl sonuçlandırırıza göre yapmamız lazım.
Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek