33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 19 Mart 2018, Pazartesi 09:15 tarihinde eklendi. 3211 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GELİŞEN TIP TEKNOLOJİSİ “KOLTUK ALTI KALP AMELİYATLARI” MEDİKENTTE!

Tıp dünyasındaki gelişmelerden, kalp-damar cerrahisi de nasibini alıyor.
GELİŞEN TIP TEKNOLOJİSİ “KOLTUK ALTI KALP AMELİYATLARI” MEDİKENTTE!  

 Artık kalp ameliyatları koltuk altından girilerek yapılan ‘kapalı-koltuk altı’ (minimal invaziv) yöntemle gerçekleştiriliyor. Hastaya konfor sağlayan bu yöntemin enfeksiyon riskini düşürmesi, kanama riskinin az olması ve iyileşme sürecinin hızlanması başta olmak üzere birçok avantajı bulunuyor. Yöntem, Lüleburgaz Özel Medikent Hastanesi’nde başarıyla uygulanıyor.


Kardiyo Vasküler Cerrahi (KVC) altyapısının güçlendirildiği Özel Medikent  Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Turan Ege ve ekibinin gerçekleştirdiği kapalı-koltuk altı ameliyatlarla bugüne kadar sadece Lüleburgaz değil, Edirne, Çorlu, İstanbul gibi şehirlerden de  çok sayıda hasta şifa buldu. Bu yöntemle hastanede, hastanın uygun olması halinde koroner bypass ameliyatları, kapak tamirleri (mitral, aort ve triküspüt kapak) ve değişimi, kalp deliği kapatılması (ASD kapama) ve kalp tümörleri operasyonları gerçekleştirilebiliyor.

Kalp Damar Cerrahisi Prof. Turan Ege, yöntemle ilgili şu bilgileri veriyor:
“Bu teknik, koltuk altından 5 veya 6 santimlik kesi ile ve vücudun başka bir yerine hiçbir kesi yapmadan uygulanır. Önden yapılan ameliyat ile koltuk altından yapılan ameliyat arasındaki tek fark giriş yeridir. İçeride yapılan işlem standart kalp ameliyatıdır. Önden yapılan ameliyatta göğüs kemiği 26 santim kesilirken, bu yöntemde hiçbir kemik kesilmez.”

 

AVANTAJLARI ÇOK!


Prof. Dr. Turan Ege, uyguladıkları yöntemin avantajlarını şöyle sıralıyor:

" Kapalı kalp ameliyatları, diğer kalp ameliyatlarına göre avantajlıdır. Çünkü, göğüs ön kafesinden büyük bir kesi alınması yerine göğüs yanından küçük bir kesi alınmakta. Ameliyat sonrası yaralar daha hızlı iyileşmekte ve hastalar hızlı sağlığına kavuşmaktadır.

Kanama riski azdır, enfeksiyon riski düşük. İyileşme süresi çok daha hızlı. Hasta kendisi dahi ameliyat yerini göremez. Estetik olarak ve psikolojik yönden hasta ameliyat olmamış gibidir. Cinsel ve sosyal problem oluşturmaz. Ameliyat sonrası hasta istediği pozisyonda yatabilir. Ameliyat sonrası hasta göğse gelen darbelerden kaçınmak zorunda değildir. Hastane çıkışında araba kullanabilir, emniyet kemerini takabilir. Kollarını hiç ameliyat olmamış gibi kullanabilir. Ağır kaldırabilir.”

TEDAVİDE YENİ BİR DEVİR

 

Medikent Hastanesi’nde uzun süredir bu yöntemle ameliyatlar yaptıklarını ve bu ameliyat sisteminde yeni bir devrin başladığını da ifade eden Prof. Dr. Ege sözlerini şöyle sürdürdü:  “Yeni sistem sayesinde hastalar kısa sürede iyileşmektedir. Bu işlem ile hastanın sağ koltuk altından küçük bir kesi ile kaburgalar arasında girilerek kalp ameliyatı gerçekleştirilir. Mitral kapak tamir veya değişimi, aort kapak tamiri ve değişimi, triküspit kapak tamiri ve değişimi gibi kalp rahatsızlıkları bu yöntemle tedavi edilir.

Kapalı kalp ameliyatı sonrasında hasta birkaç gün içerisinde hastaneden taburcu olur. “

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek