Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 01 Mart 2018, Perşembe 09:40 tarihinde eklendi. 2944 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Alpullu’nun bedeli ödenmiştir!

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, Cumhuriyet aydınlanmasının ilk eseri olan Alpullu Şeker Fabrikası’nın herhangi bir fabrika olmadığını, Türk insanının emeğinin, çalışkanlığının ve alın terinin eseri olduğunu, bedelinin ödendiğini ve satılamayacağını belirtti.
Alpullu’nun bedeli ödenmiştir!  

Başkan Kaya yaptığı açıklamada “Cumhuriyetin ilk fabrikası olarak kalkınmanın, ilerlemenin ve Cumhuriyet aydınlanmasının ilk eseri olan ALPULLU ŞEKER FABRİKASI her hangi bir fabrika veya işletme değildir. Türk insanının emeğinin, çalışkanlığının ve alın terinin eseridir. Yüzlerce yıl ekonomik sömürü altında yaşayan bir halkın ayağa kalkarak tarihe ve dünyaya adını altın harflerle yazdırdığı bir başkaldırının eseridir.

Bugünse Emperyalist firmalar ve onların yerli işbirlikçileri Cumhuriyetin bu kazanımlarına saldırmakta ve satın alarak yok etmeye çalışmaktadırlar.

Cumhuriyetin ilk yıllarından başlayan bu kalkınma ve var olma mücadelesinde, işçisi, köylüsü ve çiftçisi ile Trakya halkı Alpullu’nun bedelini ödemiştir. Kimse bizden dedelerimizin, babalarımızın alın teri ile ödediği bu bedeli yeniden ödememizi beklememelidir.

Ve bizler, Cumhuriyetin kurucuları ve bu ülkenin sahibi Türk Milleti olarak ALPULLU ŞEKER FABRİKASININ fiyatının olamayacağını söylüyor ve dedelerimiz, babalarımız gibi, bedeli ne olursa olsun, bu fabrikaları emperyalizme teslim etmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Köylümüzle, çiftçimizle, işçimizle, belediyelerimizle ve halkımızla birlikte emperyalizme ve onun yerli işbirlikçilerine meydan okuyoruz.

Dün ÇANAKKALE GEÇİLMEZ diyorduk, bugün de ALPULLU SATILAMAZ diyoruz!” dedi.

Gökhan KAN

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek