HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 22 Şubat 2018, Perşembe 09:23 tarihinde eklendi. 891 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Öğrenciler bilim insanlarıyla buluşuyor

Lüleburgaz Lisesi öğrencileri Fizik öğretmenleri Gülsevin Küpçü aracılığıyla ‘Bilime Yolculuk’ projesinde bilim insanlarıyla buluşuyor.
Öğrenciler bilim insanlarıyla buluşuyor

Lüleburgaz  Lisesi  11. ve 12. sayısal sınıfı öğrencileri,  Fizik öğretmenleri Gülsevin Küpçü aracılığıyla ‘Bilime Yolculuk’ projesinde 21 Şubat 2018 çarşamba günü okulun Konferans Salonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen online konferansla Cambridge Üniversitesi’ne bağlantı yaptı. Öğrencilerin bağlantı konuğu Cambridge Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mete Atatüre oldu. Cambridge Üniversitesi Bilim Akademisi üyesi olan Prof. Dr. Mete Atatüre öğrencilere ‘Kuantum Fiziğinden Geleceğin Teknolojileri ‘ konusunda açıklamalarda bulundu. Lüleburgaz Lisesi Fizik öğretmeni Gülsevin Küpçü’nün aracılığıyla her ay bilim insanlarıyla buluşan öğrencilerin bu ay  konuğu olan Atatüre 2015 yılında ölçülmesi imkansız olarak kabul edilen ışık seviyesinin gürültü ölçümünü gerçekleştirerek bilim tarihine geçmişti.

 

Buğra KAYA                                                                                                                                    

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek