HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 20 Şubat 2018, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 1007 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EĞİTİM SEN DEN VELİLERE ÇAĞRI !

Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilciliği, Ensar Vakfı Lüleburgaz Şubesi’nin Lüleburgaz’da bulunan Hürriyet Ortaokulu, Lüleburgaz Ortaokulu ve 8 Kasım Ortaokulu’nda seminer düzenlemesine tepki gösterdi.
EĞİTİM SEN DEN VELİLERE ÇAĞRI !

Ensar Vakfı’nın okullara girmesini protesto ettiklerini belirten Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilciliği’nin yaptığı açıklamada şöyle; “Değerli veliler çocuklarınıza kimlerin, neler anlattıklarını biliyor musunuz.  Sizlerden, öğrenci anne ve babalarından izin alındı mı.  Hangi liseye, nasıl gidebileceklerini bilemeyen, bir gecede kaldırılan TEOG un yerine nasıl bir sistem ve yöntemle liselere yerleştirileceklerini bilmeyen 8. Sınıf öğrencilerinin moral ve motivasyonun düştüğü bu süreçte gerekli rehberliğin yapılıp, liseye geçiş sistemi anlatılıp çocuklarımızın kafalarındaki karışıklığı gidermek yerine, adının taciz ve tecavüzlerle anılan ensar vakfına namaz ile ilgili semineri verdirmek ve bunu da, “kardan adam yapmak put yapmakla aynıdır” diyen birine bu semineri verdirmeleri, çocuklarımızın ve velilerin aklıyla dalga geçmektir.

Çocuklarının geleceği, akademik eğitim hayatına önem ve değer veren değerli anne-babalar; çocuklarınızı, okullarda bilimsel, demokratik ve laik eğitimin dışında, kimler tarafından neler anlatıldığı konusunda gerekli duyarlılığı göstermeye çağırıyoruz. Ensar vakfına yaptırılan bu seminer için öğrenci velilerinden izin alınıp alınmadığını merak ediyoruz ve buradan soruyoruz.

Yereldeki yöneticiler, kış aylarında kar yağdığında çocukların en büyük eğlencesi olan “…kardan adam yapmak, put yapmaktır...” diyenlere,  seminer verdireceğinize, bilimden, aydınlanmadan, demokrasiden, laiklikten ve çocukları sormaya ve sorgulamaya iten seminerler ve toplantılar yapın.

Okul aidatı, temizlik parası, sınav parası, kitap parası vs. olarak okul idaresi olarak öğrenci anne babasına gönderdiğiniz yazıların benzerini; çocuğunuzun Ensar vakfının düzenleyeceği eğitime katılmasına izin veriyor musunuz  diye sorsaydınız bakalım kaç öğrenci velisi size izin verecekti. Veliden, para istemek kolay da çocuğunun katılacağı eğitim için izin istemek çok mu zor.

Eğitim Sen olarak, okulları, öğrencilerimizi cemaat, vakıf ve derneklerin karanlığına itilmesini istemiyoruz. Laik ve bilimsel bir eğitim mücadelesiyle, öğrenciler, veliler, eğitim emekçileri hep birlikte okullarımıza, çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkalım.

 

Haber Merkezi  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek