Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 20 Şubat 2018, Salı 09:19 tarihinde eklendi. 2253 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Kaya’dan Ensar Vakfı ve Milli Eğitime tepki

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen haftalık halk toplantısında konuşan İlçe Başkanı Özgür Kaya, Ensar Vakfına ve Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin’e ateş püskürdü.
Başkan Kaya’dan Ensar Vakfı ve Milli Eğitime tepki

19 Şubat Pazartesi günü saat 12.30’da yapılan haftalık halk toplantısında konuşan CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya, Ensar Vakfı’nın Lüleburgaz’daki okullarda seminer vermesine tepki gösterdi.

Başkan Kaya, Ensar Vakfının okullardan uzak durmasını, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin’in koltuk sevdası için böyle şeyler yapmaması gerektiğini söyledi.

Cuma Namazı’nın ardından Şehitler için Mevlit okutulacak

CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya, “Afrin’de operasyonlar devam ediyor. Bu operasyonlar devam ederken bizim çocuklarımızın hayatıyla oynanmaya devam ediliyor. Afrin, haritada küçücük bir nokta ve burada yapılan harekâtta neredeyse hangi tankı nereye koyduğumuzu, hangi tepeye asker indirdiğimizi kendi şovları için televizyondan yayınlıyorlar. Aslında şuanda AKP’nin yaptığı bu savaş reklamında çocuklarımızı hedef gösteriyorlar. Bu operasyonu da dünya çapında bir operasyonmuş gibi anlatmaya çalışıyorlar. Oysaki şanlı Türk Ordusu için bu ufacık bir operasyondur.

 Ancak Türk Ordusunu balyozda yok etmeye çalışanlar şimdi orduyu yönetmeye komutanda bulamıyorlar. Ordu yönetecek komutanların da derdi kendi adlarına cami yaptırmak, o yaptıkları camide de günahlarını affettirmek. Bütün bunlar olurken bizim çocuklarımız şehit düşüyor ve biz CHP olarak buna sessiz kalamayız. Onun içinde bu hafta Cuma günü, Cuma Namazının ardından Sokollu Camii’nde CHP İlçe Başkanlığı olarak şehitlerimizin adına mevlit okutacağız. Herkesi buradan davet ediyorum. Lüleburgaz’daki birliğimizi, beraberliğimizi, Mehmetçiğimize sahip çıktığımızı göstermek için yapacağız.

“Alpullu zarar ediyorsa bize devretsinler”

Cephedeki savaşın arkasına gizlendirilmeye çalışılan başka şeyleri de her geçen gün ülkemizde görüyoruz. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde kapatılan Şeker Kurumu ve hemen peşinden Başbakanın AKP Milletvekillerini toplayarak Şeker Fabrikalarının satışına ikna etme çabasını görüyoruz. Bu çabanın içerisinde ve hedefinde elbette ki Alpulu da var. Nişasta bazlı şekerin yani şeker olmayan kimyasal tatlandırıcılarının önünü açmak için Atatürk’ün kurduğu Şeker Fabrikalarımızı kapatmaya, yok etmeye çalışıyorlar. Alpullu konusu gündeme geldiği andan itibaren CHP sokaktadır, sokağa inecektir. Sonu ne olursa olsun CHP Alpullu Şeker Fabrikasının kapatılmasına, satılmasına, özelleştirilmesine asla izin vermeyecektir. Buradan da hükümete çağrı yapıyoruz. Eğer Alpullu zarar ediyorsa gelsinler bize devretsinler. Alpullu’yu biz yönetiriz. Bizim belediyelerimiz Alpullu’yu yönetmeye taliptir. Yabancı firma aramaya gerek yok biz sonuna kadar yerliyiz, milliyiz.

“Ensar Vakfı çocuklarımızı zehirliyor”

Nişasta bazlı şekerle insanımızı zehirlerlerken diğer taraftan Ensar Vakfı ile çocuklarımızın zihinlerini zehirlemeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz yıl biz yeryüzü sofraları kurmak için aşımızı, ekmeğimizi ramazanda iftarda kendi halkımızla paylaşmak için Milli Eğitim Müdürlüğüne, okulların kapalı olduğu günde okul bahçelerini kullanmak için müracaat etmiştik. Bize okulun kapalı olduğu tarihte bile verilen cevap, okullarda siyasete izin vermeyiz. Okullarda öğrenciler ve öğretmenler dışında hiç kimse o alanı kullanmasına izin vermeyiz demişlerdi. Peki, geçtiğimiz hafta okullarda konferans düzenleyen, panel düzenleyen Ensar Vakfına nasıl izin verdiniz? Geçtiğimiz hafta Hürriyet Okulunda Ensar Vakfı çocuklarımıza ilim ve irfan aşılamışlardır. Biz Ensar Vakfı’nın ilmini de istemiyoruz, irfanını da istemiyoruz, Ensar Vakfı’nı da istemiyoruz. Ensar Vakfı’nın okullarda çocuklarımızın zihinlerini zehirlemesini de istemiyoruz. Bakıyoruz Abdülhamit Kahraman konuşmacı olarak katılıyor ve çocuklarımıza seminerde hesapta namaz kılmanın önemini anlatıyor. Namaz kılmayı Ensar Vakfı’ndan öğrenecek değiliz. Dinimizi de Ensar Vakfından öğrenecek değiliz. Ensar Vakfı’nın yaptıkları ortadadır, Lüleburgaz’ı karavana çevirtmeyeceğiz. Lüleburgaz’ın çocuklarının tenine dokunulmasına asla izin vermeyeceğiz. Bunun içinde önümüzdeki günlerde hem Milli Eğitim Müdürlüğü bazında hem de Kaymakamlık bazında müracaatlarımızı yapacağız. Ensar Vakfı’nı çocuklarımızdan uzak tutacağız.

“Nedim Çetin koltuk sevdasına Ensar Vakfını sınıflara sokuyor”

Umurcalı Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin’in iktidara yaranabilmek için böyle bir şeye nasıl izin verdiğini anlamak mümkün değil. Bu arkadaşlar iktidara yaranmak uğruna, koltuklarda makamlarda daha fazla oturmak, o resmi plakalı arabalara binmek uğruna Ensar Vakfı’nı bizim çocuklarımızın sınıflarına sokuyor. Biz Ensar Vakfı’nı Karaman’dan biliriz, biz Ensar Vakfı’nı Konya’dan biliriz, biz Ensar Vakfı’nı İstanbul’dan biliriz. Ensar Vakfı’nın okullarda çocuklarımızın sırasına oturmasını istemiyoruz, buna izin vermeyeceğiz.” dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek