Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 16 Şubat 2018, Cuma 09:46 tarihinde eklendi. 1139 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Velilere sosyal medyanın zararları anlatıldı

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube İl Müdürlüğü tarafından “Geleceğimiz Aydınlık Olsun” projesi kapsamında Lüleburgaz 8 Kasım Ortaokulu’nda Sosyal Medya ve internet ortamında çocuğun cinsel istismarından koruma konulu eğitim semineri verildi.
Velilere sosyal medyanın zararları anlatıldı

Lüleburgaz 8 Kasım Ortaokulu 6.ve7.sınıf öğrenci velilerine yönelik 15 Şubat Perşembe günü saat 11.00’da gerçekleştirilen eğitimlere Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube İl Müdürü İbrahim Şahin, Sosyal Çalışman Naim Uğurlu, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Menekşeoğlu ve İlçe Çocuk Büro Amiri Hatice Ayvaz, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Bilinçli internet kullanımı hakkında Çocuk Şube İl Müdürü İbrahim Şahin tarafından verilen eğitimde “internet kullanımının çocuklar üzerindeki etkileri ve çocukların uygun olmayan sitelere girmelerini engelleme” konusu hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Şahin, internet koşunda yapılan araştırmalarda anne ve babaların %62’si çocuklarının hangi sitelerde dolaştıklarını bilmediklerini belirtti. Şahin, çocuklar üzerinde yapılan araştırmalarda ise %44’ü seks içerikli siteler, %14’ü bomba imalatı siteleri, %12’si nereden silah alabilecekleri bilgisi içeren sitelere giriş yaparken, %43’ü ailesinin internet konusunda bir kural koymadığını, %31’i ailesinin kuralları takip ettiğini, %26’sı ise kurallara rağmen istediklerini yaptıklarını belirttiklerini söyledi. Aileleri internet kullanımı konusunda uyaran Şahin, eğitimin sonunda velilerin sorularını cevapladı.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek