Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 09 Şubat 2018, Cuma 09:31 tarihinde eklendi. 1522 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SGK’dan Önemli Duyuru

Kırklareli Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünce Şehit yakınlarının haklarına ilişkin duyuru yayınlandı.
SGK’dan  Önemli Duyuru

Yapılan duyuruda; “Kurumumuzca Şehit yakınlarına 3713 sayılı Kanunun 21’inci maddesi gereğince bağlanan aylık ve ödenen emekli ikramiyesine ek olarak şehit yakınlarının aşağıda belirtilen hakları da bulunmaktadır.

1) Nakdi Tazminat Ödenmesi: Milli Savunma Bakanlığınca 2330 sayılı Kanun hükümlerine göre şehidimizin varislerine 103.122,50 TL Nakdi Tazminat ödenmektedir.

2) İstihdam Hakkı: Eş veya çocuğundan birisi ile ana, baba veya kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam iki kişi; ana, baba ve kardeşi yoksa eş veya çocuklarından toplam iki kişi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca kamuda istihdam edilecektir.

Devamı 2’de

3) Faizsiz Konut Kredisi: Şehidimizin yakınları faizsiz konut kredisinden yararlanabileceklerdir. Burada, bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla Toplu Konut İdaresince kredi verilecektir. (Faizsiz konut kredisinin 2018 yılı için tutarı 114 bin TL).

4) Ek Ödeme ve Eğitim Öğretim Yardımı: Şehidimizin eşi ve çocuğu ile annesi ve babası 1 inci derece olan maluliyet derecesi üzerinden her yıl bir defaya mahsus olmak üzere ek ödemeden yararlanacaklardır. Bu kapsamdaki ilk ödeme 2019 yılında yapılacaktır. Öğrenim gören çocukları ayrıca eğitim öğretim yardımından yararlandırılacaklarıdır.

5) Ücretsiz Seyahat Hakkı: Şehidimizin eşi ve çocuğu ile anne ve babası yurtiçinde Devlet Demiryollarında, Denizyolları Şehir Hatlarında ve belediye toplu taşıma araçları ile belediye tarafından kurulan şirketler veya özel firmalar aracılığıyla yaptırılan toplu taşıma işinde kullanılan araçlarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca düzenlenecek kart vasıtasıyla ücretsiz seyahat hakkından yararlanabilecektir.

6) Elektrik ve Su İndirimi: Şehidimizin yakınları ikametgahlarında kullandıkları ve tahakkuk ettirilecek su ücreti için % 50’den az indirim içermemek üzere belediye meclisleri tarafından belirlenecek tarife üzerinden ve indirim oranı % 40’ı geçmemek üzere belirlenen elektrik tarifeleri üzerinden, indirimli su ve elektrik kullanım hakkından yararlanabileceklerdir.

7) ÖTV İndirimi: Şehidimizin eşi ve çocuğu veya ile anne ve babasından birisi tarafından bir defaya mahsus olmak üzere araç alımında Özel Tüketim Vergisinden muaf olacaklardır” denildi.

Haber Merkezi

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek