Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 09 Şubat 2018, Cuma 09:27 tarihinde eklendi. 1074 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KETEM’den kanser eğitimi

Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)tarafından Belediyede çalışan kadın personele yönelik eğitim verildi.
KETEM’den kanser eğitimi

Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde 8 Şubat Perşembe günü saat 10.00 ile saat 11.00 olmak üzere iki oturum şeklinde yapıldı. 4 Şubat Dünya Kanser Günü olması münasebetiyle Sağlık Bakanlığı’nın tarama programında olan eğitimi KETEM personeli Dr. Sevcan Hürtürk verdi.

Verilen eğitimin başında sadece kadınlara yönelik olması ise tepki çekti. Eğitime katılan kadınlar, erkeklerinde kanser hastalıklarını öğrenmeleri gerektiğini belirttiler. Dr. Hürtürk tarafından verilen eğitimde kanser taraması hakkında bilgi verirken, erken tanının önemine değindi.

Dr. Hürtürk, Rahim Ağzı Kanserinin 30-65 yaş, Meme Kanserinin 40-69 yaş, Kalınbağırsak Kanserinin ise 50-70 yaşları arasında en çok görüldüğünü belirtti. Eğitimin sonunda kanser taraması yapmak için tüm vatandaşları Verem Savaş yanında bulunan KETEM binasına beklediklerini veya 0288 415 05 60 no’lu numaradan yardım alabileceklerini ifade etti.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek