Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 25 Ocak 2018, Perşembe 09:10 tarihinde eklendi. 1203 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP İlçe Kadın Kolları ilk toplantısını yaptı

CHP Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları tarafından ilk haftalık toplantı, 24 Ocak Çarşamba günü (dün) İlçe Binasında gerçekleştirildi.
CHP İlçe Kadın Kolları ilk toplantısını yaptı

İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Çokaklı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Demokrasi Haftası olması sebebiyle başta Uğur Mumcu ve demokrasi Şehitleri anıldı.

Başkan Çokaklı “Bugüne kadar ne yazık ki, Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet kazanımlarının ışığında okul, bilim ve çağdaşlık yolunda yürüyen, pekçok aydın ve bilim insanı hain tuzaklarla aramızdan ayrıldı. Demokrasi Şehitlerimiz, Uğur Mumcu, Turan Dursun, Çetin Emeç, Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlar, Metin Göktepe, Necip Hablemitoğlu ve Gaffar Okan bu ülkenin cesur ve onurlu isimleri olarak fikir mücadelemizde ilelebet yaşayacaktır. Uğur Mumcu’nun korkusuz, onurlu kalemi ile verdiği tam bağımsız, demokratik Türkiye mücadelesi bugün artan baskılara rağmen, korkusuz gazetecilerin kalemlerinde, Cumhuriyet gençlerinin aydınlanma mücadelesinde devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi kadınları olarak 24 Ocak 1993’te katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001 tarihinde katledilen devlet ile halk arasında güçlü bağlar kuran, vatan aşkıyla görevini yaparken şehit edilen Gaffar Okan’a sevgi, saygı ve selamla anıyoruz” dedi.

Minsolmaz’a spor salonu tepkisi

CHP İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Kırım ise AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın kapalı spor salonu projesini sürekli dile getirmesine tepki gösterdi. Kırım “İl Özel İdaresine ait bir arsa var orada. Lüleburgaz Belediyesi onu zamanında sadece zift depo alanı kurmak amacı ile meclis kararı alarak İl Özel İdaresine satışını yaptı. Fakat satışını yaparken şart koymuyor tapuda. Gençlik Mahallesi Muhtarı da zift depolarının orada çocuklar için bir tehdit oluşturduğunu, eskimiş depoların patlama tehlikesi olduğunu gündeme getirdi. Biz de zift depolarını Kavaklı’ya meclis kararı ile taşıdık. Ve o arsa İl Özel İdaresinin malı durumunda. İl Özel İdaresinin karar organı, il Genel Meclisidir. Bunu Minsolmaz gelip teklif edebilir. Bu konu gündeme alınır. İl Genel Meclisi bu konu hakkında karar verir. Minsolmaz’ın İl Özel İdaresine böyle bir teklifi yoktur. Bu teklif gündeme alınmamıştır. İl Genel Meclisi de bu kararı vermemiştir. Dolayısıyla CHP’nin ağırlıkta olduğu bir mecliste böyle bir karar verilmeden sanki kendi malıymış gibi, sanki Lüleburgaz’a bunu bir lütuf olarak veriyormuş gibi seçim malzemesi yapması bana göre çok yanlış, Lüleburgaz’ın iradesiyle seçilmiş İl Genel Meclis üyelerini de yok saymaktır. Oraya spor salonu olabilir, oraya cami olabilir. Orası için Belediyenin bir projesi var, Minsolmaz’ın bir projesi var, Müftülüğün bir projesi var. Herkesin aynı yer için projesi var. İnsanlarda zannediyor ki 4 ayrı proje olacak. Böyle bir şey yok. Kendi siyasi ikballeri için Lüleburgaz halkının aklıyla oynanmasından son derece rahatsızlık duyuyorum. Önce bir teklif gelir, o değerlendirilir” dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek