Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 25 Ocak 2018, Perşembe 09:09 tarihinde eklendi. 1173 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

7 Kocalı Hürmüz tiyatro sevenlerle buluştu

Lüleburgaz Belediyesi Kent Oyuncuları tarafından Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde ‘7 Kocalı Hürmüz’ adlı oyun, 20-21 Ocak’ta tiyatro sevenlerle buluştu.
7 Kocalı Hürmüz tiyatro sevenlerle buluştu

Sadık Şendil’in kaleme aldığı oyunu K.Budak Çal Yönetti. 2 Bölüm 16 tabloda sahnelenen oyunda, Tolga Temel ve Erdoğan Anıl Tekin ışıkta, Serkan Ölmez efektte, K.Budak Çal ve Çağrı Durmaz dekorda yer aldı.

7 Kocalı Hürmüz’de Binnur Dinç Hürmüz’ü, Şebnem Kalmaz Safinaz’ı, Özgür Emek Hızır Reis’i, Yavuz Avcı doktoru, Timur Cankar berberi, Hüseyin Ata bekçiyi, Nihal Akın Havva’yı, Seda Demirel Nuriye’yi, Erdinç Berkay Hallaç’ı, Zülküf Pıtırlı Torik’i, Cem Güle Ömer’i, Bahar Kurtel Rukiye’yi, Fatma Berkay anneyi, Erdoğan Anıl Tekin çavuşu, İbrahim Tezan Kadı’yı, Ali Soykan mübaşiri, Süden Sönmez 1.kadını, Sedah Demirel 2.kadını, Bahar Kurtel 3.kadını oynadı. Güliz Mert Dans Topluluğu da 7 Kocalı Hürmüz oyununda sahne aldı. Güliz Mert Dans Topluluğunda, Güliz Mert Sezgin, Didem Ülker, Gülçin Eker, Hilal Ata, Nida Aksu, Selen Çevik ve Zeynep Dayar performans sergiledi.

Hürmüz’ün zor anları

Yıllarca tiyatrolarda sahnelenmiş olan oyun, günümüzde de güncellenerek sahnelenmeye devam ediyor. Devlet Tiyatrosu, Şehir Tiyatroları’nda ve özel tiyatrolarda gösterime giren oyun, yer yer Moliere komedilerini andırmakta olup, geleneksel ortaoyunu tekniğiyle işleniyor. Oyun, kişilerin ve olayların gülünç, eğlendirici yönlerini ön plana çıkarıyor. 19. yüzyılın sonlarında İstanbul’un Taşkasap semtinde yaşayan Hürmüz, hepsi farklı mesleklerden olan, birbirinden habersiz altı koca ile evlenmiş, ancak yetinmeyip yedinci bir erkeğe aşık olan bir kadındır. Sonunda amacına ulaşarak bu kişiyle de bir evlilik yapar. Ancak kocalarının eve geliş – gidiş zamanlarında çakışmalar meydana gelince Hürmüz oldukça zor bir durumda kalır. Hepsini bir arada idare etmeye çalışan Hürmüz’ün işi bu kez gerçekten zordur.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek