Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 24 Ocak 2018, Çarşamba 09:18 tarihinde eklendi. 2469 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Miyuki Kursu kayıtları başladı

Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi’nde uzak doğu sanatı olan “Miyuki Kursu” kayıtları başladı.
Miyuki Kursu kayıtları başladı

Trakya’da ilk defa yapılan Miyuki sanatı Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kursta öğretiliyor. Lüleburgaz HEM’de 14 Şubat tarihinde tekrar başlayacak kurs için kayıtların başladığını belirten HEM Müdürü İzzet Arslan, kursların son sürat devam ettiğini belirtti.

Miyuki Kursunu veren Kuyumculuk Teknolojisi Öğretmeni Ayfer Direk, eğitimlerde milimetrik boncuklarla yapılan ve bir uzak doğu sanatı olan Miyuki Sanatının Trakya Bölgesinde ilk defa yapıldığını söyledi. Direk, “Miyuki bir uzak doğu sanatı. Gram hesabıyla satılan milimetrik boncuklar ve iğne eşliğinde yapılıyor. Miyuki Kursumuz için kayıtlar başladı. 14 Şubat 2018 tarihinde kursumuz başlayacaktır. Miyuki Sanatı ile bileklik, yüzük, kolye, yaka iğnesi, broş, isim yazıları ve benzeri birçok ürün yapıyoruz. Tamamı el emeğiyle üretilen ürünler üzerinden pek çok kursiyerimiz para kazanarak ailesinin bütçesine de katkı sağlıyor” dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek