Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 23 Ocak 2018, Salı 09:34 tarihinde eklendi. 1180 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Fahri Özkan güven tazeledi

S.S. Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Olağan Genel Kurul Kongresi 21 Ocak Pazar Günü saat 12.00’da yapıldı.
Başkan Fahri Özkan güven tazeledi

Esnaf Kefalet Düğün Salonunda yapılan Genel Kurul Kongresine CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve binin üzerinde üye katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını İsmail Atakan yaparken Divan Başkan Yardımcıları Nazif Kıvılcım ve Ahmet Kurnaz oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan Kongrede konuşan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan yaptığı konuşmada, “Demokrasi buralarda başlıyor. Demokrasi buranın beşiğiyle sağlanıyor ve daha sonra yetişiyor. Demokratik anlayış güçlenmeye başlıyor. Onun için bu tür kuruluşların mutlaka yaşatılması gerekiyor ve daha da gür bir şekilde sesini duyurması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kongreye katılan AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diledi ve Afrin Harekatına katılan Mehmetçiğimizin muzaffer olmasını diledi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ta ulusumuzun birlik ve beraberliğini sağlayacak harekatın başarıyla sonuçlanmasını dileyip demokrasi içerisinde yapılan kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, bilanço, gelir-gider raporlarıyla Denetim Kurulu raporu okundu ve üyelerin oyları ile kabul edildi. İleriki dönem tahmini bütçelerinin okunmasının ardından konuşan Kooperatif Başkan Adayı Çağlayan Topçu “Ben de mobilya sektöründe faaliyet gösteren bugünlere dişiyle tırnağıyla gelen esnaf kardeşinizim. Yaşadığınız bütün sorunlar ortak sorunlarımızdır. Profesyonelliği ve çağı yakalayamamışız. Teknik donanım ve modern yapıya uzak kalmışız. Gelişmeleri takip edememişiz. Artık yeni bir yola girmeli, değişim ve gelişmeleri takip etmeliyiz. Yeniden yapılanmalıyız. Sosyal, kültürel ve tarihi birikime sahip olan biz esnafların artık sahneye çıkması çoktan gelmiştir. Değerli esnaf arkadaşlarım talip olduğumuz bu kooperatifi karanlıktan çıkartıp aydınlığa kavuşturmak bizim öncelikli hedeflerimiz olacaktır. Gün birlik olma günü, gün karar verme günü, tercihleriniz Lüleburgaz’ımıza ve biz Lüleburgaz’ın gelişmelerine direkt etki edeceğiz. Bizler esnaf arkadaşlarımıza yardımcı olmak için hizmet etmek için elimizden gelenin fazlasını yapmak için bir dönem sizden görev ve yetki istiyoruz.” dedi.

Başkan Fahri Özkan ise “Hepimiz hizmet için uğraşıyoruz fakat bizim verdiğimiz hizmete ulaşmak çok zor. Türkiye’de 1030 kooperatif bizim hizmetimize ulaşamıyor. Bizim hızımızı onlar yakalayamıyor. Ben bu kooperatife geldiğimde çalışan personel maaş almakta zorluk çekiyordu. Kooperatif kirasını ödeyemiyordu. Ali Çevik buradaysa ona sesleniyorum. Huzur hakkı alamayacağım diye istifa etti istifa. Biz bu günleri yaşadık. Kooperatif ortaklarına dedi ki gelin katılım paylarınızı içerden alın hepinizin evine icra gelecek. Nerede bular şimdi? Kooperatif buraya gelince mi herkes buraya çıktı? Neden kooperatif battığı günde kimse yoktu? Gazeteye yazıyorlar, kahve köşelerinde hakkımızda yalan yanlış konuşuyorlar. Kooperatifte benden birisi menfaat gözetti diyen varsa gelsin benim karşıma dikilsin. Yalan yanlış kahve köşelerinde bizim arkamızdan kimse dedikodu yapmasın. Bizim derdimiz sizin zor gününüzde yanınızda olmak. Sizin başınız dara düştüğünde biz sizin yanınızda olacağız. Ünsal abim var kahveci kefil olmuş icra gitmiş. Olma kardeşim, kefil olurken bana mı sordun? Ben mi senin evraklarını topladım getirdim. Bu nasıl bir zihniyet biliyor musun? Komşuma yalakalık yapayım, yaranayım diye kefil olurlar. Sonrada dükkânlarına icra gider, Fahri Özkan suçlu. Kardeşim getirme evraklarını, imza da atma. Komşuna güvenmiyorsan, itimat etmiyorsan kefil olma. 2003’ün sonunda ben göreve geldim. Kooperatif batmış, ofis pislik içinde, çalışan personel oturduğu yeri bilmiyor. Şuanda bizim yaptığımız sistem üst düzey yöneticilik sistemidir. Ve tekrar tekrar soruyorum bu kooperatiften şikâyetçi var mı? Gelip de işim olmadı diyen var mı? Burada insanlar işini gücünü bırakıp bizim için buraya geldiler. Yalanla dolanla, sağda solda insanlara kir atmakla bir yere varamayız. Hepinize teşekkür ediyorum. Genel kurulumuz tüm esnaf camiasına hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Adayları Fahri Özkan ve Çağlayan Topçu ile Yönetim Kurulu Üyeleri tek tek açık oylamayla oylandı. Oy çokluğuyla Fahri Özkan bir kez daha seçilerek güven tazeledi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek