Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 20 Ocak 2018, Cumartesi 09:37 tarihinde eklendi. 1097 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bisiklet Yılı Gala Gecesiyle sona erdi

Lüleburgaz Belediyesi, 18 Ocak Perşembe akşamı Olcay Cadde Feride Salonunda 2017 Bisiklet Yılı için Gala gecesi düzenledi.
Bisiklet Yılı Gala Gecesiyle sona erdi

Düzenlenen Gala Gecesinin sunuculuğunu “Geveze” olarak tanınan ünlü radyocu Jozi Zalma gerçekleştirdi. Gala Gecesine Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan Yardımcıları Rasim Aslan, Kevser Özkan, Necmi İnci, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, bisiklet yılına katkı veren okulların müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Geveze’nin yaptığı açılış konuşmasının ardından “Kültür Kenti Bisikletlendi” filmi gösterildi. Filmde 2017 yılında yapılan faaliyetler yer aldı. Perküsyon Sanatçısı Onur Seçki’nin bireysel şovunun ardından sahneye çıkan Plan ve Proje Müdürü Gökhan Kaya Atay yaptığı sunumda sayılarla 2017 bisiklet yılında neler yaptıklarını anlattı. Atay’ın sunumunun ardından sahneye çıkan ateşli gösteri ekibinin canlı performansı tüm konukları kendilerine hayran bıraktı.

Gösterinin ardından sahneye çıkan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, yaptığı konuşmada, “Bisiklet öylesine bir araç ki, yalnızca bir araç değil, bir alet değil, bir ulaşım aracı değil. Ne olduğunu anlamaya baktığımızda karşımızda çok hoş bir şey var. Bu öyle bir şey ki insanlar arasındaki tüm statü farkını ortadan kaldırıyor. Bu öyle bir şey ki eşitlikçi, bu öyle bir şey ki özgürlükçü, bu öyle bir şey ki esnaf dostu, doğa dostu. Bisiklete bindiğinizde dünyanın ne olduğunu anlıyorsunuz. Çevrenizde ne olup bittiğini anlıyorsunuz. O nedenle bisiklet sınıflar üstü statüleri yok, her şeyi bizim için bambaşka anlamlandırıyor. Çocuklarımız için, gençlerimiz için, yaşlılarımız için sağlık kaynağıdır. O nedenle biz bisiklet yılı ilan ettik. Bir kentin gelişmişliğinin en önemli ölçüsü o kentin insanlarının ne kadar bisiklet kullanmasıyla mümkün. Biz Lüleburgaz’da bisiklet yılı ile birlikte kadınlarımızın desteği, STK’larımızın desteği, burada bulunan bulunmayan herkesin desteği ile bambaşka bir noktaya geldik. Artık biz bu kentte sağlıklı yaşamak istiyoruz.” dedi.

Başkan Halebak, konuşmasının ardından Lüleburgazlı başarılı bisikletçi İrem Özdemir’e bisiklet armağan etti ve bir sonraki yarışta birincilik sözü aldı. Gala Gecesi bisiklet yılına katkıda bulunanlara plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek