Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 09 Ekim 2012, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 1364 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de sert toplantı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Toplantıya Lüleburgaz’a bağlı Eskitaşlı’dan katılan Ressam Ezel Kılıç, kendi hazırladığı Atatürk Portresi’ni CHP Lüleburgaz Örgütüne hediye etti. Ezel Kılıç, biz sanatçılar olarak ülkemizin bir an önce AKP iktidarından kurtulması gerektiğine inanıyoruz. Bunun içinde var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
CHP’de sert toplantı
Daha sonra partinin Pazartesi toplantısı başladı. Toplantıda hükümetin çıkardığı tezkere, nüfusu 2 binden aşağıya düşen belde belediyelerinin kapatılması ve geçtiğimiz hafta CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Balta’nın da aralarında bulunduğu bir grup partilinin geçtiğimiz hafta yaptığı yemekli toplantı görüşüldü.
CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’ne hediye edilen tablodan memnuniyet duyduğunu belirten CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, “Ezel Hanım örnek bir Türk Kadını kendisini  tebrik ediyorum. Hepinizin bildiği gibi hükümet geçtiğimiz hafta Akçakale’de yaşanan olayları bahane ederek tezkere çıkardı. Ancak çıkardığı tezkerede ülke ismi yok. Bulgaristan ve Yunanistan’la da savaş çıkartabilir. Biz bu tutumu kınıyoruz.” Dedi.
Nüfusu 2 bin den aşağı düşen belde belediyelerinin kapatılmasının yanlış bir karar olduğunu dile getiren Kayan “Bizler bu beldeleri ve vatandaşları tek tek gezeceğiz. Bu beldelerden AKP’ye bir tek oy bile çıkmaması gerekiyor” dedi.
Geçtiğimiz hafta Lüleburgaz’da yaklaşık 50 parti delegesinin “Parti içi demokrasi” ismi ile yemekli bir toplantı düzenlemensin yanlış olduğunu belirten Kayan “Parti içinde demokrasi istenecek yer meyhaneler değil, parti binasıdır. Bu arkadaşlar, bundan önceki yönetimi görevden aldırdılar. Başa kendileri geçtiler, delege seçimlerini kendileri yaptılar, kadın kollarında, gençlik kollarında ve ilçe başkanlığında kazanamadılar. 5 ay sonra imza toplamak için harekete geçtiler. Toplayamadılar şimdi meyhanelerde toplanıyorlar. Bize karşı hareket başlatıyorlar. Peki biz ne yaptık. Ben daha önce ilçe başkanıydım. İstifa edip milletvekili adayı oldum. Üçüncü sırada olmama rağmen partimin oylarını yüzde kırk ikiden yüzde elli altıya çıkardım. İlçe Merkezi’ndeki milletvekilimiz hem ikinci sıradaydı, hem de il de büyük partilerden kendisinden başta milletvekili adayı yoktu. Buna rağmen partinin oyları yüzde kırk dokuzdan yüzde kırk ikiye düştü. Nedir bizim suçumuz parti oylarını 14 puan arttırmak mı? Arkadaşlar böyle yemekli toplantı yapmak parti suçudur. Bu arkadaşlarımız için parti içi disiplin kurulunu harekete geçireceğiz” dedi.
Turabi Kayan’ın ardından söz alan Ahmetbey Eski Belediye Başkanı Recep Ayaz, nüfusu 2 binin altında olan partilerin kapatılma kararı zaten 2005 yılında alınan bir karar. Lüleburgaz’da Sakızköy beldesinin nüfusu 2 binin altında, Kırkköy’de balık sırtı. Kırklareli genelinde de Sergen, Yenice, Sinanlı var. Zaten Bu üç belde ile Lüleburgaz’daki Sakızköy ve Kırıkköy’de AKP iktidar” dedi.
 Ayaz’ın ardından söz alan partili Özgür Kaya, şu anda Lüleburgaz’a bağlı 5 beldenin hiç birinde CHP’nin belediyeye sahip olmadığını belirterek “Lüleburgaz Belediyesi tarafından da stratejik plan yapılmış. Lüleburgaz Süt Başkenti yapılmak isteniyor. Ama CHP İlçe Örgütü çiftliklere karşı burada parti örgütü ile belediye farkı konularda cevap vermemeli” dedi.
Kaya2nın ardından Babaeski’ye bağlı Karahalil Beldesi’den söz alan Ali Osman Vardar2da parti içinde adayları genel merkez belirlememeli. Parti içi yarış olmalı. Bu başarıyı getirir” dedi.
Toplantı daha sonra sona erdi.
Ertan BAYER
 
  
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek