HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 09 Ocak 2018, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 2844 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgazlı atletler 8’inci oldu

Türkiye yarı maraton liginin ilk ayağı 7 Ocak 2018 pazar günü Adana’da gerçekleştirildi.
Lüleburgazlı atletler 8’inci oldu

Milli sporcuların ve Afrikalı atletlerin de yarıştığı bu ligde üst düzey 10 takım kıyasıya mücadele ettiler. Tamamen Lüleburgazlı sporculardan kurulu olan Marla Ege Atletizm Takımı amatör bir ruhla, olağanüstü bir çaba göstererek 8. Sırada yerini aldı.

Bilindiği gibi maratoncularımız her yarışmada bir öncekinden daha iyi dereceler elde ediyorlar. Bu yarışmada da atletlerimiz derecelerini 3-4 dk. Geliştirdiler.

Ümit Er: 1.20 olan yarı maraton derecesini 1.19 ‘a çekti ve yaş grubunda 5. Oldu.

Mustafa Kiraz: 10 km. Derecesi 39 dk. Olan bu sporcumuz ilk defa yarı maraton koştu ve 1.28 gibi harika bir dereceye imza atı. 1200 kişi arasından 119. Oldu.

Cumhur Karakuş: en iyi derecesi 1.37 idi. Bu maratonda 3 dk. Daha iyisini yaptı. 1.34 ‘lük dereceyle 1200 kişi arasından 187. Oldu.

Halil Aslan: en son 1.38 koşmuştu. İlerleyen yaşına rağmen (64 yaş) en iyi derecesini yaptı. (1.37) yaş grubunda 8. Oldu.

Emrullah Demirel: geçtiğimiz Ağustos ayında Danimarka’da Avrupa şampiyonasında 1.41 koşmuştu. Bu dereceyi 3 dk. Geliştirdi. 1.38 ile yaş grubunda 17. Oldu.

Reyhan Demirel: Lüleburgaz’ın tek bayan maratoncusu olan sporcumuza ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Bilindiği gibi Reyhan Demirel 2 yıl önce bu spora başlamıştı.  Kısa sürede büyük gelişme gösterdi. Bu maratonda 50-54 yaş grubunda 3.lük kürsüsüne çıktı. Lüleburgaz’a kupa ile dönerek bütün Lüleburgazlı kadınların gururu oldu.

Turnuva ile ilgili olarak açıklama yapan Kulüp sözcüsü Emrullah Demirel” Başarılarımızı spor kamuoyu görüyor. İnşallah daha da iyi olacağız. Bu başarıyı hocamız Oğuz Kesimli’ye armağan ediyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da kılavuzumuz Ziya Paşa’nın  terkib-i bendinden şu sözü olacaktır;“ Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Görünür rütbe-i aklı kişinin eserinde” dedi.

 

Gökhan KAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek