Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 04 Ocak 2018, Perşembe 09:35 tarihinde eklendi. 3607 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

L.A.L.’ den yeni yılı karşılama yemeği

Lüleburgaz Anadolu Lisesi (LAL) Okul Aile Birliğinin organize ettiği ‘Yeni Yılı Karşılama ve Kaynaşma Yemeği’ geçtiğimiz Cumartesi gününün akşamı Lüleburgaz Edirne Bayırı’nda bulunan Tepe Restoran’ta yapıldı.
L.A.L.’ den yeni yılı karşılama yemeği

Öğretmen, veli ve eğitim gönüllerinin katıldığı yaklaşık yüz kişi yeni yılı karşılama adına gönüllerince eğlendiler. 

LAL  Okul Aile birliği başkanı Metin Büyükavcılar  gecede yaptığı konuşmada “ Okul Aile birliği olarak bu eğitim öğretim yılında okulumuzun ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için Tanışma ve dayanışma kahvaltısı, Öğretmenler günü etkinliği, Öğrencilerimize kermes ve son olarak ta Yeni Yılı Karşılama ve Kaynaşma Yemeği düzenledik. Öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alması için bize düşen görev çocuklarımıza bu ortamları hazırlamak. Kaynak yaratmak için bu gibi etkinlikleri sürdüreceğiz. 

Bir okulu diğerlerinden farklı kılan velileridir. Velilerin hayata bakışları, Öğrencilerinin arkasında duruşları ve onların velisi oldukları okullarına kattıklarıdır bir okulu diğerlerinden farklı kılan. Veli okuluna sahip çıktıkça, okulunun değerini arttırır. Okulun değeri arttıkça, eğitim ve öğretimin dolayısıyla mezun olan öğrencinin kalitesi artar. Yaptığımız etkinlikler vesilesiyle yıllardır lisedeki gençlerimizle ve aileleriyle iç içeyiz. Bu iletişim, bazı gerçekleri gösterdi bizlere. Sizlere sordukça, birlikte yaşadıkça gençlerden ve ailelerden öğrendiğimiz. Sınav kaygısı, hayat kaygısının önüne geçti yıllardır…İyi bir sınav sonucu uğruna, aile içi ilişkileri zedeledik…Psikolojisi bozulan, sağlık sorunları yaşayan bireyler yetiştirdik…Oysa tek istediğimiz, hayattaki en büyük eserimiz olan çocuğumuzdan tek beklentimiz, gurur duyabileceğimiz birer birey olmaları değil mi? Başarılı, gurur duyulan insan olmak, iyi bir üniversite ya da bölümle mi oluyor?Bu mudur insanları değerlendirme kriterimiz?Yoksa ne kadar “insan” olduğu mudur bizim için önemli olan? Çevremizde gururla, gıptayla baktığımız insanların kaçının üniversitesini bölümünü biliyoruz? Ama çocuklarımızı yetiştirirken, unuttuk mu acaba bunları. İyi birer öğrenci yetiştirmek uğruna, iyi birer insan, gurur  duyulacak bireyler yetiştirmeyi unuttuk mu yıllarca. Hayatının “ders dışında kalan kısmı” internet ve TV başında geçen bir nesil yetiştirdik... İyi bir öğrenci olmak uğruna, ÖSS uğruna sporun, müziğin, halk oyunlarının, edebiyatın, sanatın, tiyatronun, sinemanın bir kenara atıldığı bir nesil yetiştirdik. Toplum olarak, hepimiz sorumluyuz onlardan...Hepsinin insani değerlere sahip olmasına ihtiyacımız var. O yüzden velileri olarak hepimize iş düşüyor. Gelin hazırlayalım bu ortamları çocuklarımıza. Sahip çıkalım okullarımıza bir araya gelelim birlik olalım. Bizler Okul Aile Birliği olarak Okulumuza bu düşünceyle sahip çıktık ve çıkıyoruz. Bu düşünceyle bizimle beraber olan herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Katılımcılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendi

 

Haber Merkezi  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek