Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 02 Ocak 2018, Salı 09:18 tarihinde eklendi. 2598 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yılbaşı hediyesi olarak böbreğini verdi

10 yıldır böbrek hastası olan ve 5 yıldır diyaliz makinesine bağlı olarak yaşayan Lüleburgaz’ın tanınan simalarından Ferhat Okumuş’un gelini Filiz Okumuş’a kardeşi Leyla Aktaş donör oldu.
Yılbaşı hediyesi olarak böbreğini verdi

Verdiği böbrek ablasını hayata bağlamasının yanı sıra hem doğum günü, hem de yılbaşı hediyesi oldu.

Lüleburgaz’da yaşayan ve 31 Aralık gecesi doğan 43 yaşındaki Filiz Okumuş, kardeşinden aldığı yeni yıl ve doğum günü hediyesi sayesinde yeniden hayata bağlandı. 10 yıldır böbreklerinden rahatsız olan Okumuş’a 2012 yılında böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. iki yıl boyunca diyet tedavisi uygulanan Okumuş’un böbrekleri tamamen iflas edince 2014 yılında periton diyalize başladı. Ancak periton diyaliz için takılan katater göbek fıtığına neden oldu. Bu arada tiroit bezlerinde kanser teşhis edildi. 2015’te hemodiyalize başlayan iki çocuk annesi Filiz Okumuş, göbek fıtığı zamanında alınmadığı için ince bağırsaklarının bir kısmını da kaybetti.

2016 yılında Trakya Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde göbek fıtığı ve ince bağırsağından ameliyat olan Okumuş, iç kanaması durmadığı için ikinci bir ameliyata alındı. Bir hafta yoğun bakımda ve 2 ayda hastanede müşahede altında tutulan Filiz Okumuş, 8 boyunca ne yemek yiyebildi nede su içebildi. Bu iki yıllık süre içinde de troid kanserinin tedavisi de gördü. Geçtiğimiz yıl böbrek nakli olmak için donör listesine yazılan Okumuş, sağlığı iyice kötüleşmesine rağmen kendisine uygun böbrek bulunamadı. Eşi Hayati Okumuş, donör olmak istedi ama şekeri yüksek çıktığı için doktorlar tarafından nakle uygun bulunmadı. Okumuş için son çare 36 yaşıdaki kızkardeşi Leyla Aktaş, donör olmak için kan verdi. Dokular uyuşunca ameliyat için İstanbul Halkalı’daki Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi ve Organ Nakli Uzmanı Dr. Ercüment Gürlüler’e başvurdular.

Bir hafta süren test ve tetkiklerin ardından Okumuş ve kız kardeşi Aktaş 14 Aralık’ta ameliyata alındı. Acıbadem organ nakillerinden sorumlu Genel Koordinatör Prof. Dr. Remzi Emiroğlu’nun da katıldığı 4 saat süren başarılı ameliyat sonrasında Filiz Okumuş sağlığına kavuştu. Kardeşinden alınan böbrekleri sağlıklı şekilde çalışan Okumuş bir hafta sonra hastaneden taburcu edildi. Kardeşi Aktaş 31 Aralık gecesi doğan ablası Filiz’e böbreğinin tekini vererek hem sağlığına kavuşturdu, hem de yeni yıl ve doğum günü hediyesi verdi.

Filiz Okumuş tedavi sürecinde en çok desteği eşi, kızları ve kardeşinden gördüğünü belirterek, “Tedavi sürecinde insan çok fazla yalnızlaşıyor. Hastalık benim yanı sıra çocuklarımın psikolojisini de bozdu. Kardeşim bana ikinci bir yaşam verdi. Duygularımı anlatamıyorum. Kardeşimin ailesi de donör olmasını çok anlayışlı karşıladı. Diyaliz merkezlerini herkes bir kere ziyaret etsin ve bu insanların neler yaşadığını bir görsün. Ondan sonra böbrek donörü olmaya karar versin.” dedi.

Leyla Aktaş, ablasının tedavi sürecinde kendisine hep destek olmak istediğini belirterek, “Onu o halde görmeye dayanamıyordum. Gözümün önünde eriyip gidiyordu. Hiç düşünmeden donör olmaya karar verdim. Şimdi her şey çok iyi diyalize girmiyor çocuklarının başında. Doğum günü ve yılbaşı hediyemle inşallah çok çok uzun yıllar benim ve çocuklarının yanında olur.” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek