33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 13 Aralık 2017, Çarşamba 09:22 tarihinde eklendi. 737 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2018 Buzağı Yılı Olacak

Buzağı Ölümlerini %5 ‘in Altına Düşürmeyi Hedefliyoruz!
2018 Buzağı Yılı Olacak

Kırklareli ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci 2018 Yılını Buzağı Yılı olarak ilan ettiklerini belirterek, sürdürülebilir bir hayvancılığın temeli olan buzağı ölümlerini daha da azaltmak için projeler ürettiklerini söyledi.

Dermenci, Hayvancılığın önemli sorunlarının başında buzağı ölümleri gelmektedir. Türkiye geneline baktığımızda her 4 buzağıdan birinin; gerek çevresel, bakım ve beslemede yapılan hatalar nedeniyle, gerekse de hastalıklarla mücadele edemeyip öldüğünü ve bu ölümlerin %20 oranında olduğunu görüyoruz.

Eğitim Şart

Ülke ekonomisine önemli katkısı olan hayvancılık sektöründe, hayvan sayısının ülkenin ihtiyacına cevap veremez hale gelmesinde buzağı ölümlerinin payının büyük olduğunu da biliyoruz. Bizler 2016 yılı hayvancılık desteklerinin buzağıya odaklı verilmesi nedeniyle, il ve ilçelerimizdeki köylerimizde üyelerimize buzağı ölümleri, hayvan bakım ve besleme ile ilgili eğitimler düzenledik. Verdiğimiz eğitimlerle ilimiz kapsamında buzağı ölümlerinin % 10 -8 lere düştüğünü gördük. Anladık ki doğru yoldayız bu eğitimlerimize hız verip daha çok yetiştiriciye ulaşarak, buzağı ölümlerini %5 in altına düşürmeyi hedeflemekteyiz.

İki Yıldır Üyelerimize Uyguladığımız Aşılama Programını Genele Yaymak İstiyoruz

Bizler Hayvan hastanemizdeki biri uzman 6 veteriner hekimimiz, 11 veteriner sağlık teknikeri kadromuzla iki (2) yıldır birlik üyelerimize aşılama programı uygulamaktayız. Uygulamakta olduğumuz aşılama programını tüm yetiştiricilerimizin hayvanlarına uygulayarak genele yaymak ve yetiştiricilerimizi bilgilendirerek buzağı ölümlerinin önüne geçmek istiyoruz. Hayvan hastanemiz sayesinde yetiştiricilerimizin ahırlarında koruyucu hekimlik ve tedavi hizmeti yapabilme olanağımız olduğundan sahadaki tüm hayvanlara hitap etmekteyiz.

İki doz kuruda anaya, bir doz doğan buzağıya, BİRLİKLE sürdürülebilir hayvancılığa!

Sloganıyla çıktığımı bu yolda, bu yılımızı Buzağı Yılı olarak ilan ettik. Hedefimiz ilimizdeki buzağı ölümlerini en aza (%5 in altına) indirmek, verilen eğitimler ve bilgiler sayesinde yetiştirimlerimizi bilinçlendirerek, sürdürülebilir ve daha karlı bir hayvancılıkla ülke ekonomisine ve ülkedeki hayvan varlığına katkı sağlamaktır.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek