Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 11 Aralık 2017, Pazartesi 09:21 tarihinde eklendi. 1030 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Asgari Ücret en az “2 BİN TL” olsun

DİSK GIDA- İŞ Lüleburgaz Temsilciliğince asgari ücretin 2 bin TL olmasını sağlamak amacıyla imza toplamak için Kongre Meydanı’nda stant açıldı.
Asgari Ücret en az “2 BİN TL” olsun

DİSK/Gıda-İş Sendikası Trakya Bölge Temsilcisi Cengiz Atlı ve sendika üyeleri kurdukları stantta Lüleburgazlılardan imza topladılar ve neden sendikalı olunması gerektiğini anlatıp;

“Devletin resmi kurumu olan TÜİK’e göre ülkemizde 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.544 TL, yoksulluk sınırı 5.030 TL iken asgari ücret ise 1.404 TL!

İşçi ve emekçiler uzun iş saatlerinin ve ağır çalışma koşullarının yoruculuğu altında çalışıyor fakat emeğinin karşılığını alamıyor. İşçiler karın tokluğuna çalışmak zorunda kalıyor. Geçinebilmek için fazla mesailere kalarak veya ek işler yaparak sosyal hayatlarına hiçbir şekilde vakit ayıramıyor.

Enflasyon son 9 yılın rekorunu kırarak %12’ye dayandı. Fakat çarşıda, pazarda, mutfakta emekçilerin cebine yansıyan enflasyon daha da yüksek. İğneden ipliğe her şeye zam gelirken emekçiler işsizliğin, yoksulluğun, taşeron çalışmanın ve iş cinayetlerinin cenderesine sıkıştırılıyor. Tüm bu olumsuzluklara karşı fabrikalarda ve işyerlerinde birlik olarak greve çıkan işçilerin temel hakkı olan grevler de OHAL bahanesiyle yasaklanıyor.

Aralık itibarı ile asgari ücret ve bütçe görüşmeleri başlıyor. Eğitim, sağlık, ulaşım, barınma, gıda, ısınma, giyecek ihtiyaçları her geçen gün daha da pahalı hale geliyor. Bunun karşılığında ise halkın vergileriyle oluşturulan bütçeden patronlara ve sermayedarlara kaynak üzerine kaynak aktarılıyor. Tüm bu olumsuzluklar işçilerin emekçilerin birleşerek mücadele etmemesinden kaynaklanıyor. Fabrikalarda ve işyerlerinde din-dil-mezhep-siyasi görüş ayırımına düşmeden taleplerimizi belirleyelim ve Anayasal hakkımız olan sendika üyeliğimizi gerçekleştirelim” dedi.

Gökhan KAN

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek