Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 11 Aralık 2017, Pazartesi 09:21 tarihinde eklendi. 885 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD Kudüs Tertibinin Altında Kalacak

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Selda Kılıç yaptığı açıklamada; “ABD Kudüs Tertibinin altında kalacak” dedi.
ABD Kudüs Tertibinin Altında Kalacak

Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasının ABD-İsrail ortak oyunu olduğunu da berliten Selda Kılıç yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararı, emperyalizmin bölgemizde barış, huzur ve istikrar istemediğini bir kez daha göstermiştir. Bu karar ABD-İsrail ikilisinin bölge devletlerine karşı açık bir kışkırtmasıdır.

ABD-İsrail ikilisi, Filistin ve Kudüs’le ilgili Birleşmiş Milletlerin bugüne kadar almış olduğu bütün kararların aksine davranmaktadır. İsrail ile Filistin arasında uzun yıllardan bu yana sürdürülen barış görüşmelerini de dinamitleyen karar, uluslararası hukuk açısından yok hükmündedir.

ABD KAYBEDİYOR

Irak’ta ve Suriye’de hızla kaybeden ABD-İsrail ikilisi, kendilerine yeni bir cephe açma derdindedir. Türkiye, İran, Irak ve Suriye’nin oluşturduğu blok, hem Irak’ın kuzeyinde hem de Suriye’de ipleri eline aldı, ABD ve İsrail denklemin dışına atıldı. Bölge ülkeleri sorunlarını artık ABD’nin emirleriyle değil, Astana ve Soçi gibi süreçlerle çözmektedir.

Sıkışan ve yeni mevziler elde etmeye çalışan emperyalizm ve siyonizm, önce bağımsız “Barzanistan” kurmaya kalktı. Başaramadı. Şimdi ise Suudi Arabistan’ı ve İsrail’i öne çıkararak Batı Asya’da tutunmanın yollarını aramaktadır.

ABD’nin Kudüs tertibi geri tepmiştir. Milliyeti ve inancı ne olursa olsun, ABD ve İsrail dışında kalan bütün dünya bu kararın karşısında konumlanmıştır. Dünya, ABD yönetiminin haydutluğunu, hukuk tanımazlığını bir kez daha görmüştür.

ÇÖZÜM BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ

Vatan Partisi, İsrail’in hem askeri olarak hem de sivil kaçak yerleşimlerle işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’ten çekilmesi gerektiğini ve Doğu Kudüs merkezli Bağımsız bir Filistin Devleti’nin Birleşmiş Milletler üyesi olarak tanınması gerektiğini savunmaktadır. Kudüs, bütün Batı Asya halklarının kutsal kentidir. ABD ve İsrail saldırganlığına teslim edilemez. ABD ve başkanı Trump, bu saldırganlığının altında kalacaktır.

Vatan Partisi olarak dün Filistin Devleti’nin Türkiye Büyükelçisi Sayın Faed Mustafa’yı ziyaret ettik. Kendisine bütün Türk Milletinin ve Partimizin Filistin devleti ve halkının yanında olduğunu belirttik. Sayın büyükelçi de Türkiye’nin desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini belirtmiştir.

Vatan Partisi olarak başından bu yana emperyalizmin ve siyonizmin karşısında Filistin’in bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin yanındayız. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 1973 yılında Filistin’in bağımsızlık mücadelesi için gittikleri Lübnan’da İsrail gizli servisi MOSSAD tarafından şehit edilen 8 arkadaşımızı anıyoruz. Şehitlerimiz Bora Gözen, Cafer TopçuKerim ÖztürkGürol İlbanŞükrü ÖktüYücel ÖzbekAli Kiraz ve Ahmet Özdemir bugün Filistin’de “Enternasyonalizm ve Halkların Kardeşliği” mezarlığında yatmaktadır.”

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek