Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 11 Aralık 2017, Pazartesi 09:16 tarihinde eklendi. 1519 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Karın Germe (abdominoplasti) Ameliyatları kimler için uygundur?

Karın germe işlemi tıpta abdominoplasti ya da karın estetiği olarak adlandırılmaktadır.
Karın Germe (abdominoplasti) Ameliyatları  kimler için uygundur?

Düz, doğal görünümlü ve güzel bir karın bölgesi ve duvarı oluşturmak için günümüzde uyguladığımız cerrahi tekniğin adı abdominoplasti, yani karın germe ameliyatıdır. Bu ameliyatla karın kaslarınız güçlendirilir, karın bölgesindeki yağ ve deri fazlalığı alınır; böylece doğal şekilli, düz, güçlü ve güzel bir karın görünümü elde edilir.

Özellikle hızlı şekilde alıp verilen kilolar ve doğum yapmak sonucu kadınların vücudunda çeşitli deformasyonlar olabilmekte. Bu deformasyonlar vücudun çeşitli bölgelerinde kırışıklar, sarkmalar, çatlaklar olarak kendini gösterir. Yalnızca kadınlarda değil kilo ve beslenme problemlerine bağlı olarak erkeklerde de bu türde deformasyonlar ile karşılaşılmaktadır.

Örneğin kadınlarda birden fazla hamilelik sonrasında görülebilen bir durumken hem kadın hem de erkeklerde obezite sonrası verilen kiloların ardından görülebilen bir durumdur. Çatlak, kırışık ya da sarkmaların en sık rastlandığı bölgelerden biri de karın bölgesidir. Bu tür sorunlar kimi zaman çeşitli diyet ve egzersiz programları ile çözülmesine rağmen kişiye göre değişmekte ve bazen iyileşemeyecek kadar fazla miktarda olabilmektedir.

 

 

Karın Germe Ameliyatları Kimler İçin Uygundur?

 

Aşırı derecede obezite sorunu bulunmayanlar,

Doğumdan sonra karında gevşeme ve çatlakları bulunanlar,

Kilo alıp vermeden kaynaklı deri sarkması olanlar,

Fiziksel görüntüsü sağlık sınırları içinde olmasına karşın sadece karın bölgesinde aşırı yağlanma ve fazlalığı olanlar,

Sağlık durumunda ameliyat olmasına engel teşkil edecek bir sorunu olmayanlar.

Karın germe ameliyatlarında karnın alacağı şekil önceden belirlenir ve karın içi kaslar bu şekle göre dikilip daraltılır. Eğer karın germe ameliyatı endoskopik olarak yapılacaksa izsiz bir ameliyat gerçekleşiyor.

Genellikle endoskopik karın germe ameliyatlarına en uygun kişiler,3 0-50 yaş arasındaki gebelik sonrası karın içi yağlanma, genişleme oluşmuş fakat karın derisi hala gergin olan kişilerdir.

 

 

 

Hamilelik planınız varsa ameliyatı erteleyin...

 

Karın germe, diğer adıyla abdominoplasti bir ameliyat türü olduğundan dolayı bununla ilgili süreçleri, kimlerin yaptırabileceğini, risklerini ve ameliyat sonrası dikkat etmeniz gerekenleri iyi bilmenizde fayda var.

 

Karın germeameliyatı kadınlar için de erkekler için de uygun. Ama doktorların karın germe ameliyatını uygun bulmadığı durumlar da olabilir. Bunlardan ilki ileride çocuk sahibi olmayı düşünen kadınlar. Ameliyat sonrasındaki hamileliklerde karın kaslarıyla ilgili sorunlar meydana gelebileceği için eğer ilerisi için hamilelik planınız varsa karın gerdirme ameliyatını bir süreliğine erteleyebilirsiniz.

 

 

Karın germe operasyonları zayıflama yöntemi değil...

 

Hatırlanması gereken bir diğer nokta da karın germenin bir zayıflama yöntemi olmadığıdır. Yani fazla kilolarınızdan şikayetçiyseniz ve bu nedenle karın bölgeniz için cerrahi operasyon istiyorsanız sizin için uygun olan yöntem bu değil.

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek