HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 09 Aralık 2017, Cumartesi 09:29 tarihinde eklendi. 1493 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Yabancılara izinsiz ev kiralama ve satmaya ceza”

Kırklareli Valiliğince il sınırları içerisinde kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması amacıyla, geçici koruma kapsamında bulanan yabancı uyruklu şahıslara yol izin belgeleri olmaksızın bilet satışı yapanlar ile konut kiralayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını duyurdu.
“Yabancılara izinsiz ev kiralama ve satmaya ceza”

Valilikten yapılan açıklamada;“Milli Güvenliğin sağlanması amacıyla ilimiz genelinde bulunan yabancı uyruklu şahısların ülkemiz genelinde kontrolsüz şekilde seyahat etmelerinin engellenmesi, ilimizde her türlü suça karışmalarının önüne geçilmesi, ayrıca kamu düzeni, kamu güvenliği ve bütünlüğümüzü tehdit eden terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesi hedeflenmiştir. Öte yandan ilimizde terör olaylarına iştirak etmelerinin önlenmesinin yanı sıra özellikle yabancı uyruklu şahısların ülkemiz üzerinden Suriye-Irak’ta bulunan terör örgütleri kontrolündeki çatışma bölgelerine seyahatlerinin engellenmesi bağlamında gerekli tedbirlerin alınarak, kamu düzeni ile can ve mal güvenliğini sağlanması amaçlanmıştır. Bu karar, Kırklareli il sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu vb. işlerle iştigal edenler geçici koruma kapsamında bulunan yabancı uyruklu şahıslara 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslar arası Koruma Kanununun 84. maddesi kapsamında düzenlenen “yol izin belgeleri” olmaksızın bilet satışı yapanlar ile taşımacılık suretiyle il dışına çıkmalarını sağlayan sorumlular ve Kırklareli ili sınırları içerisinde konut kiralayan ve satın alan yabancıların güvenlik güçlerine bildirimini yapmayan şahıslar/sorumlular hakkında İdari Para Cezası ilişkin hususları kapsar” denildi.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek